Díky za každé takové ráno…
Radost z příjemného dopoledne má redaktorka Marianne Eva Kadavá. Protože, když je vaše oblíbená značka biopotravin nově dostupná v sortimentu Rohlik.cz, je to příležitost užít si s kolegyněmi skvělé dopoledne a se značkou Alnatura je seznámit!
Miluji jídlo. Skoro by se dalo říct ve všech jeho podobách. Ať je to čerstvě utržené rajče ze záhonu, nebo vymazlený oběd v restauraci. Ten mám, s ohledem na okolnosti pandemie spíše jen v mlhavých vzpomínkách… Každé návštěvě přátel tradičně předchází velký, nebo spíš obří nákup. Nějak to neumím jinak. Potřebuji mít jistotu, že i při spontánním vaření budu mít vše potřebné u ruky a nebudu vařit v duchu: Nemáte rajčata? Dejte tam kečup. Občas osobně bloudím mezi regály obchodů, většinou ale nakupuji na internetu. Díky za možnost nakoupit v klidu na gauči, před placením košík zrevidovat a bez výčitek svědomí nebo běhání přes prodejní plochu něco vrátit či přidat. Nejčastěji u nás doma zvoní kurýři Rohlíku. Máte to taky tak? Také vás uchvátilo on-line nakupování a nákup donesený až ke dveřím, i čtyři patra?
Baví mne například to, že si web i aplikace Rohlik.cz pamatuje mé předchozí nákupy, takže jogurty pro syna nemusím zdlouhavě hledat mezi ostatními!
Mezi novinky, které mi na Rohlíku udělaly velikou radost, patří bio produkty německé značky Alnatura. Na chuť jsem jí přišla, když byl syn ještě školkou povinný. Jejich přesnídávky, ovocné tyčinky a další „nouzovky“ ve skleničce u nás byly po ruce vždy, především na cestách. Nepatřím do skupiny čistokrevných biomatek, když je ale možnost koupit v biokvalitě potraviny za „rozumné“ peníze, moc ráda to udělám. Alnaturu seženete již pár týdnů i na Rohlíku a to, přiznám se, pro mne překvapivě v širokém sortimentu. Téměř 400 položek. Od zmiňovaných dobrot pro děti přes bujóny, oleje, rostlinné pomazánky, čaje až po čokoládu, popcorn nebo chipsy.
Oblíbená značka biopotravin ALNATURA nově dostupná na Rohlíku, v nabídce téměř 400 produktů.
Proto byla Alnatura také první signální při přípravě brunche pro mé kolegyně Klárku a Markétu. Obzvláště Klára je pověstná vřelým vztahem ke všemu ekobio. Jídlem počínaje a kosmetikou konče. Bůček se zelím a brknedlíkem na stole by ji dohnal spíše k šílenství než k požitkářství nad dobrým jídlem. Do košíku na Rohlíku tak postupně směřovalo vše zdravé a ideálně v biokvalitě. Špaldová mouka a mléko na palačinky, mátový čaj pro Markétu, džusy, oříšky, ovocné müsli… a co nepokryla nabídla Alnatury, doplnil Rohlík Bez kompromisu svou klasickou nabídkou.
Doma mám dva mužské, takže bez masa by to nešlo. Když se koná holčičí setkání (ano, já vím, mluvit o sobě jako o holce je velká nadsázka), nebráním se experimentům s vegetariánskou stravou. Tu si ale vzaly na bedra Klára s Markétou a připravily mi cizrnové těstoviny se sójovým masem. Nic pro vyhladovělé chlapy, ale pro posezení s kamarádkami můžu vřele doporučit. A co ještě můžu doporučit? Občas se potkat s těmi, které máte rádi, i v této podivné době. Samozřejmě jen v přiměřeném počtu, pak si to ale náležitě užít. Jako my s Klárkou a Markétou. Díky, holky.
Recept na špaldové palačinky
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 200 g Alnatura BIO Špaldová celozrnná mouka
- 1 lžička vanilkové pasty
- špetka soli
- tuk na smažení (přepuštěné máslo nebo rostlinný olej)
Postup: V mixéru prošlehejte všechny suroviny, vzniklé těsto nechte alespoň 20 minut odstát. Poté postupně smažte palačinky: nepřilnavou pánev potřete tukem a naběračkou vlijte tolik těsta, aby palačinka byla akorát tenká. Kroužením pánve nechte těsto rozlít a na středním plameni opékejte 1–2 minuty dozlatova, pak opatrně obraťte (pozor, trhají se víc než běžné palačinky!) a ještě chvíli smažte po druhé straně. Stejně zpracujte i zbytek těsta.
Recept na banánové palačinky
- 2 zralé banány
- 2 vejce
- 1 hrnek Alnatura BIO Špaldové vločky jemné
- špetka skořice
- špetka soli
- tuk na smažení (přepuštěné máslo nebo rostlinný olej)
Postup: Všechny ingredience (kromě oleje na smažení) dejte do mixéru a promixujte. Z těsta na středním plameni smažte na olejem potřené nepřilnavé pánvi silnější palačinky nebo malé lívanečky.
NĚCO NAVÍC: Pokud chcete malé nadýchané lívanečky, přidejte lžičku kypřicího prášku.