Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

11 nádherných večerních šatů, kterými na plese zaručeně oslníte

S koncem ledna plesová sezóna ještě zdaleka nekončí. I únor bude plný nejrůznějších firemních, maturitních či městských plesů a přiznejme si, že si každá z nás přeje být právě na plese tou nejkrásnější. Máme pro vás tipy na jedenáct krásných večerních šatů, které jsou pro takové plesy jako stvořené.

Eliška Vrbová | 31. 01. 2019

WWO

Pod zkratkou WWO se schovává název značky WITHWITHOUT, která se snaží o slow fashion tvorbu. Jejich oděvy jsou proměnitelné, vzájemně kombinovatelné a stylově nadčasové, navíc vyráběné v České republice. Kromě košil s vyměnitelnými rukávy WWO nabízí také jednoduše střižené šaty, které můžete s klidnou hlavou obléct na každý ples. Nám se zalíbily tyto midi černé, dlouhé černé, vínové a světle růžové. WWO pracuje s přírodními materiály a udržitelnost je pro tento rodinný podnik zásadní. Oděvy tvoří v malých sériích a nabízí možnost jejich individuální úpravy, případně i přizpůsobení konkrétním potřebám zákaznice. Což je u plesových šatů jedno velké plus.

RED Valentino

Pokud milujete romantické střihy, krajky, průsvitné detaily, květinové vzory a pastelové barvy, pak budete milovat i značku RED Valentino. Slovo RED v názvu sesterské linie haute couture značky Valentino neznačí červenou barvu, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale je zkratkou pro slova "Romantic Eccentric Dress", tedy něco jako "romantické výstřední šaty". RED Valentino cílí na mladistvější zákaznice a do svých oděvů mnohem více promítá street style a městskou módu. To však neznamená, že v kolekcích nenajdete krásné večerní šaty, právě naopak. My jsme se zamilovaly do těchto pudrových s kamínky a také do dvou květovaných modelů. I tuto pre-fall kolekci na rok 2019 si brzy budete moci prohlédnout v nedávno otevřeném butiku RED Valentino v Maiselově ulici v Praze.

TATIANA KOVAŘÍKOVÁ

Toužíte po šatech od české návrhářky? Pak se rozhodně zaměřte na šaty od Taťány Kovaříkové, která je svými elegantními večerními šaty proslulá. Tak jako každý rok i letos je součástí její aktuální kolekce limitovaná série precizně zhotovených dlouhých šatů sofistikovaných střihů s důrazem na detail. Pokud toužíte po unikátním modelu ušitém pouze v jednom provedení, můžete u Taťány Kovaříkové využít služby vytvoření večerních šatů na míru. Vybírat přitom budete z noblesních materiálů, jako je taft, metalové plisé, krajka, flitry či šifon pocházejících od předních výrobců ze Španělska a Itálie. Nás uchvátily zejména stříbrné plisované a tyrkysové v asymetrickém střihu s vlečkou.