Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

3 tipy proti krepatění vlasů

Taky to znáte? Když prší nebo je vlhký vzduch, vyjdete ven a jindy krásné vlasy se najednou mění na nezkrotný chemlon. Kroutí se, jdou všemi směry, odstávají u hlavy a vy se musíme smířit, že máte „bad hair day“. Naštěstí víme, co s tím.

Soňa Kotulková | 2. 02. 2016
1. HYDRATUJTE
Krepatícím se vlasům chybí paradoxně vláha, proto jsou velmi důležité přípravky z hydratačních řad. Ideální je hydratační šampon a hydratační kondicionér, nejlépe ze stejné řady. Neposedné vlasy vyživí a uhladí, a díky tomu pak budou méně náchylné k pohlcování vlhkosti ze vzduchu, respektive ke kroucení a poletování. Skvělá je například hydratační řada Dry Hair od značky Sachajuan nebo kaviárová hydratační řada Caviar Anti-Aging od značky Alterna. 
 
 
 2. UHLAZUJTE
Po mytí ještě vlhké vlasy ošetřete speciálními séry, spreji nebo olejíčky, které je uhladí a dodají jim přirozený lesk. Bývají označovanané jako anti-frizz. Vynikající je například sprej Fix Anti-Frizz z řady Tecni.Art od L'Oreál Professionnel, uhlazující krém Elixir Ultime od Kérastase nebo sprej proti krepatění vlasů Straight a Smooth od značky ghd. 
 

giphy 2

 
3. FOUKEJTE
Pak vlasy vyfoukejte horkým vzduchem přes kulatý nebo (máte-li delší hřívu) přes speciální plochý kartáč (skvělý je např. Tangle Teezer Blow Styling Paddle Brush). Tím se vlasové kutikuly uzavřou a vyhladí a opět nebudou přijímat tolik vlhkosti. Velmi šetrné jsou fény s iontovou technologií, které také vyhlazují vlasové vlákno a zabraňují krepatění. Najdete je téměř u všech dobrých značek, my nedáme dopustit na Braun nebo Bio Ionic.