Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Jak se udržet ve formě, i když sport z duše nenávidíte?

Info ikona
pohyb

Z tělesné výchovy se vám už pět dní dopředu dělaly osypky? Kozu jste nikdy nepřeskočili a marně jste se snažili zabodovat alespoň v míčových hrách? Tedy do té doby, než jste dostali balónem po hlavě? Vítejte v klubu sportovních antitalentů!

Každý z nás má na něco buňky. Někdo odmalička výborně maluje, jiný si je jistý v matematice. Obecně se ale předpokládá, že sport půjde nám všem. Pokud tento všeobecný předpoklad nesplníte, rázem si vykoledujete nálepku lenoch. A tak se možná i vy protloukáte svým sportovním životem a snažíte se najít alespoň jednu aktivitu, ve které byste se cítili jako ryba ve vodě.

Jenže už za sebou máte kurzy aqua aerobicu, hot jógy a spinningu. A výsledek? Chuť ke sportu nulová, výpis z účtu v červených číslech. Naštěstí existuje pár aktivit, které vám nejen nezruinují peněženku, ale zároveň udrží vaše tělo v kondici. Sportovci i my, sportovní antitalenti, se totiž shodneme alespoň v jedné věci - sport opravdu utužuje naše zdraví!

Rozchoďte to 

Vyhoďte Lítačku do koše a začněte po městě lítat sami. Chůze je nejpřirozenější a nejzdravější pohyb, který svému tělu můžete naordinovat. Navíc se počítá každý krok! Zkuste jít do práce pěšky, procházku se psem si prodlužte o půl hodinu a o víkendu vyrazte s vaší drahou polovičkou objevovat zákoutí rodného města. Chůze je zábava, během které si ani nevšimnete, že spalujete tuk.

Mohlo by se vám líbit

Procházka ke štíhlé postavě aneb Kolik kroků musíte ujít, abyste spálili tuk?

Chůze je nejpřirozenější pohyb, který s vaším tělem udělá hotové zázraky.
marianne.cz

A zahrádku máte?

Plevel, plevel, stříhání keřů, sekání trávy, plevel, plevel a konečně sběr úrody. Tak vypadá život všech, kteří před svým domkem mají alespoň kousek zahrádky. Výše zmíněné kroky považujeme, až na sbírání úrody, za nutné a bohužel i nudné. Věděli jste ale, že například sekáním trávy spálíte stejně kalorií, jako kdybyste hráli badminton? Přiznejte se, kdo už se nemůže dočkat víkendu se sekačkou v ruce?

Díky, raději postojím

Známe to všichni. Vstoupíme do tramvaje a automaticky hledáme místo k sezení. Pokud ho neobjevíme, supíme oči a investigativně pátráme po člověku, který by na příští zastávce mohl vystoupit. Přitom nám během sezení ochabují svaly v těle a my se stáváme pomalejšími a neohebnějšími. Zkuste se příště svého vybojovaného sedadla vzdát ku prospěchu někoho, kdo místo doopravdy potřebujete. Těšit se můžete z dobrého skutku i toho, že jste udělali drobný krok pro svou lepší fyzičku. 

Schody do nebe

My víme! Je jich mnoho a dokážou člověka naprosto vysílit. Zároveň ale mají ještě jednu magickou moc – dokonale formují zadek a stehna. Pokud zvážíme všechna pro a proti (a pomyslíme na fakt, že léto je za rohem), pak z toho plyne jedna jediná věc. Vyběhnout pár schodů ještě nikdy nikoho nezabilo!

Mohlo by se vám líbit

Připravte se na plavkovou sezonu

Stehna bez dolíčků, hloubkově vyživené vlasy a zdravím zářící pleť. Náš manuál vás dokonale připraví na plavkovou sezonu.
marianne.cz