Britský šéfkuchař Paul Day přišel do Prahy před osmi lety. Za tu dobu naučil Čechy jíst maso „od čumáčku po ocas“ a jeho podnik Maso a kobliha dostal ocenění od Michelinu.
Promotion

Oblíbené jídlo z dětství:
Cottage pie a kečup.

Nejsilnější vzpomínka na první návštěvu Prahy:
Krásně osvětlené noční ulice.

Oblíbená kniha o jídle:
Mám jich spoustu. Miluju hlavně staré kuchařky, které mi přiblíží historii jídla. Třeba Prawn Cocktails Years od Simona Hopkinsona, podle které vařila v sedmdesátých letech moje máma.

Oblíbený kus masa:
Short Ribs – krátká žebra z anguse, co se krmil jen na pastvě.

Oblíbený nápoj:
Anglický čaj s mlékem.

Oblíbené místo:
Benátky.

Oblíbená restaurace:
Antiche Carampane v Benátkách.

Oblíbené místo v Česku:
Stále nevím, hodně cestuji po českém venkově za farmáři a je tady tolik krásného, že se mi těžko vybírá jedno nej.

Nejlepší ingredience:
Rybí omáčka nebo citron.

Moje guilty pleasure:
Fish & chips.

Chuť, na kterou nedokážu zapomenout:
Chutě obecně nezapomínám a existuje spousta takových, na které nedám dopustit.

Moje oblíbené motto:
Vaření musí bavit! Pokud tě nebaví, nedělej to.