Čokoláda, kokos a jahody, pro mě taková dekadentní a zároveň klasická kombinace, která pořádně zatočí s vašimi chuťovými buňkami.

Chia pudink mě baví. Občas na něj zapomenu, pak ale když se k němu zase vracím, tak je to jako poprvé. Je to úžasná základní báze, která se přizpůsobí všemu. Když jsem hodně lenivá, nakrajím do něj banán a je vymalováno. Někdy se ale ráda trochu snažím, jinak by jídlo a vaření byla nuda.

Tentokrát jsem vymyslela variaci na čokoládový pudink jak jinak než s jahodami. Protože čokoláda a jahody jdou zkrátka k sobě. Je to nestárnoucí klasika, takový George Clooney mezi ingrediencemi. Čokoládový pudink vytvoříme z čokoládového kokosového mléka. Je výborné a navíc velmi jednoduché. Až ho budete mít hotové, můžete ho nechat v lednici další 3-4 dny.

Nezapomeňte v receptu použít kvalitní kakao a čokoládu, čím kvalitnější, tím nabitější antioxidanty, které brání tělo před volnými radikály a bojují tak proti předčasnému stárnutí.

INGREDIENCE
Čokoládové kokosové mléko

200g strouhaného sušeného kokosu
4,5 hrnku horké vody
2 polévkové lžíce kakaa
skořice
5 datlí
2 polévkové lžíce javorového sirupu
mořská sůl

Chia pudink

4 polévkové lžíce chia semínek
nasekaná tmavá čokoláda
jahody
javorový sirup podle chuti

POSTUP
1. Do mixéru dáme kokos a vodu, necháme být cca 20 minut, voda se do kokosu lehce vsákne.
2. Přidáme datle a rozmixujeme.
3. Přefiltrujeme přes pytlík na výrobu ořechového mléka a znovu vlijeme do umytého mixéru (aby v mixéru nezůstaly stopy kokosu).
4. Přidáme kakao, špetku skořice, javorový sirup a špetku soli, rozmixujeme, pokud je třeba ještě dochutíme, přelijeme do sklenice a uchováváme v lednici, kde vydrží cca 3-4 dny.
5. Na vytvoření chia pudinku smícháne 250ml čokoládového kokosového mléka se 4 polévkovými lžícemi chia semínek, rozmícháme a necháme chvíli stát.
6. Po chvíli rozmícháme znovu a dáme do lednice ideálně přes noc, ale stačí i na 3-4 hodiny.
7. Po vytáhnutí opět rozmícháme, pudink by měl být hustý. Pokud není, přidejte více chia semínek a nechte dalších 20 minut v lednici.
8. Dozdobte jahodami a drcenou čokoládou. Přidejte javorový sirup podle chuti.

Autorka sdílí recepty, píše o zdravé stravě a józe na svém blogu www.karindimitrovova.com