Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

TEREZA RAMBA: Chci tvořit takové věci, které si přeju sama nosit

Info ikona
Tereza Ramba

Svůj aktuální styl popisuje slovy ležérní zevlák na mateřské. Tereza Ramba miluje českou módu a kromě herectví se intenzivně věnuje i vlastní značce triček. Napsala cestovatelskou knihu DobroDruhům a s manželem Matyášem se pustila do nahrávání podcastů.

Eliška Vrbová | 9. 12. 2020

Změnilo mateřství váš pohled na módu?

Myslím, že ne. Jen mě manžel občas se slovy: „Ani do parku!“ pošle převléknout. (směje se) 

Jak byste popsala svůj styl?

Ležérní zevlák aka mateřská. Aktuálně považuji za vrchol stylu, když mám umytou hlavu. Moje oblečení musí být hlavně pohodlné.

Jaký máte vztah k módě, je pro vás důležitá?

Nejdůležitější je pro mě propojení módy a udržitelnosti. Když móda splňuje určité atributy, tak mě pak i dost baví. 

Ideální outfit na předvánoční čas?

Naše DoDuší triko, vlněný svetr a tepláky.

Jaké máte ráda značky?

Hlavně české, třeba ODIVI, LaFormela nebo PBG. Za řetězce Lindex, líbí se mi jejich zodpovědnost. Ale úplně nejvíc nakupuju dětské věci. S manželem jsme založili naši vlastní značku, jmenuje se naOsobě. Jsou to pohodlná měkoučká vegan a fairwear trika a bodýčka pro malé DobroDruhy, vše v ekobavlně. Chceme tvořit přesně takové věci, které si přejeme sami nosit, a najdete je na našem e-shopu laskaje.cz.

Info ikona
Tereza Ramba

V Terezině stylu: Tričko DoDuší, naOsobě, www.laskaje.cz, 790 Kč; Svetr z alpaky, Lindex, 1299 Kč; Džíny Mile High Rise Super Skinny, Levi’s, 2699 Kč; Kabelka Mini pocket bag, PBG, 4400 Kč

Máte v šatníku kousky spojené s příběhy?

Miluju příběhy! Některé své věci mám od třinácti let. S mámou a sestrou si oblečení předáváme, máme stejné velikosti, takže najednou vidím na mamce třeba šaty, co jsem měla na sestřině maturitním plese. Taky mám moc ráda sako od ODIVI, které jsem měla na červeném koberci ve Varech. Na zádech má 365, což byla celková cena outfitu v korunách. 

Ještě se vrátím k vaší značce. Jaké máte plány?

Zatím jsme vyrazili s čistými triky s různými motivy a kousky pro miminka dobrodruhy. Taky mám v hlavě pár vánočních překvapení. Časem bych určitě chtěla, aby byla naše značka celá česká. Šitá z české bavlny, českými švadlenami. Je to ale dost náročný proces – ale už se nemůžu dočkat, až se na něj vrhnu!

O jakém kousku tajně sníte? 

Strašně se mi líbí rudá kabelka od holek z PBG. Myslím si na ni.

Info ikona
Mini chain bag

Mini Chain Bag Zucca, PBG, 4600 Kč

Mohlo by se vám líbit

LENKA KERLICKÁ: Základem šatníku je dobře ušité bílé tričko

marianne.cz