Přejít k hlavnímu obsahu
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Byt

Bydlí sice v suterénu, ale na nedostatek světla či místa si stěžovat nemohou

Info ikona
Bydlí sice v suterénu, ale na nedostatek světla či místa si stěžovat nemohou

Bydlení v suterénu se může zdát jako noční můra. Mladý pár si ale s prostorem poradil skvěle a našel způsob, jak přilákat denní světlo i do dřív temných místností.

Promotion
Promotion
Terezie Benoni | 7. 10. 2021

V londýnské elegantní ulici lemované stromy pojmenované Trafalgar Avenue proběhla v minulých letech důkladná rekonstrukce jednoho z bytových domů. Během ní byl dřív sklepní prostor přestavěný na velkorysý byt. Hlavním úkolem pro architekty bylo přivést sem dostatek denního světla. Jeho dokonalým zdrojem se nakonec stala prosklená veranda. Byt má samostatný vchod z malé předzahrádky.

 

Překvapivě prostorný

Interiér bytu je překvapivě prostorný. Hlavní společnou část tvoří otevřená kuchyň s obývacím pokojem a jídelnou. Kuchyň je umístěná u celé jedné stěny a od jídelní části je oddělená starým dřevěným pracovním ponkem, který dnes slouží jako snídaňový bar. V celém prostoru je použité teplé spektrum barev, které navozuje tu pravou domácí atmosféru. Tu doplňuje rustikálně laděný nábytek typický pro anglické domácnosti. Ložnice je od společné části oddělená prosklenou stěnou a je možné zcela ji schovat za závěsy. Nově byly k suterénu připojeny také dvě ložnice v patře. K bytu náleží také menší městská zahrada.

Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion