Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Byt

Zrekonstruovaný byt v Ostravě se doslova koupe v pastelových tónech

Maminky jsou prostě ty největší hrdinky, které dají vždy přednost svým dětem před vlastním pohodlím. Tak tomu bylo i v případě návrhu interiéru třípokojového bytu v ostravském činžáku. Dvě děti, dvě ložnice a maminka se rozhodla spokojit se se spacím koutem v obývacím pokoji.

Terezie Benoni | 28. 05. 2023

Rekonstrukci ostravského bytu dostali za úkol KVARTÝR architekti pod vedením Jiřího Noska, na projektu s ním spolupracoval Lukáš Výtisk.  Jejich úkolem bylo navrhnou interiér, který bude dokonale sloužit mamince a jejím dvěma dětem. Potřebovali dostatek místa i soukromí a prostor, který bude vyhovovat i potřebám, které se budou časem měnit. Zásadní tedy bylo dopřát všem potřebné soukromí. „Snažili jsme se proto, aby byl obývací pokoj co nejpříjemnějším místem plným světla a pastelových barev s nádechem retra, které si majitelka oblíbila. Bytu, kde se zachovaly původní dveře s mosaznými klikami, tento decentní návrat do minulosti velmi sluší. Cementové dlaždice se vzorem a drobné mosazné detaily jsme doplnily o podlahu v mintové barvě a spoustu pokojových rostlin, které má majitelka ráda.“

Galerie: Ostravský byt pro tříčlennou rodinu
Mohlo by se vám líbit

Vilu u Šáreckého potoka proměnili v harmonický prostor pro čtyřčlennou rodinu

Rekonstrukce se téměř nedotkla vnějšího vzhledu vily, jejím cílem bylo vytvořit harmonický podklad, kteří si už pak majitelé sami dotvoří. Snahou architektů bylo také propojit exteriér zahrady s interiérem vily.
marianne.cz

Šatna byla nutnost

Částečně změněná dispozice umožnila vytvořit dostatečně velký hlavní obytný prostor se zákoutím pro skládací futon. Ten přes den slouží jako pohodlná pohovka a v noci se promění na spací kout. Maminka tedy obětovala část svého soukromí dětem. Důležitější, než miniaturní ložnice pro ni byl vyhovující společný prostor. Nedostatek úložných prostor a zoufalou potřebu co nejvíce zvětšit obývací pokoj vyřešilo přesunutí koupelny a vložení šatny do prostoru větší ze dvou ložnic. Díky tomu mají obě děti stejně velké pokoje a maminka dost místa na vše potřebné.

Zdroj informací: KVARTÝR architekti (Ing. arch. Jiří Nosek)

Mohlo by se vám líbit

Jak bydlí režisér Jan Hřebejk? Svůj dům rekonstruoval dlouhé čtyři roky

Kompletní rekonstrukce řadového domu v lukrativní části Prahy pro úspěšného českého filmového režiséra a jeho rodinu trvala čtyři roky. Cílem bylo vytvořit honosné, neobvyklé, a hlavně barevné bydlení v eklektickém stylu.
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Byt
Vydařená rekonstrukce pražského činžovního bytu: Majitelé toužili po prostorném rodinném obývacím pokoji a dostatku soukromí

Vydařená rekonstrukce pražského činžovního bytu: Majitelé toužili po prostorném rodinném obývacím pokoji a dostatku soukromí

Byt
Stará se o bezdomovce, přitom ji živí interiérový design: Navštivte domov plný elegance a klasických kousků

Stará se o bezdomovce, přitom ji živí interiérový design: Navštivte domov plný elegance a klasických kousků

Byt
Nevyužitá bazénová hala v Bratislavě se proměnila v jeden z nejkrásnějších interiérů loňského roku a nyní slouží jako vícegenerační bydlení

Nevyužitá bazénová hala v Bratislavě se proměnila v jeden z nejkrásnějších interiérů loňského roku a nyní slouží jako vícegenerační bydlení

Byt
V srdci Brna zrekonstruovali byt, který je promyšlený do posledního detailu a každému jeho elegance vyrazí dech

V srdci Brna zrekonstruovali byt, který je promyšlený do posledního detailu a každému jeho elegance vyrazí dech