Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Byt

Pro milovníky cihel a loftových interiérů

Info ikona
Brooklynský loft

Disco koule, vinylové desky, stolní hry a spousta knih. Brooklynský loft s odhalenými cihlovými stěnami je zařízený tak, aby v něm šly pořádat divoké večírky i v klidu odpočívat.

Terezie Benoni | 7. 05. 2021

Byt kreativního páru Tima Weilanda a Jeffa Petriella působí na první pohled vcelku nenápadným dojmem. Ledabyle pohozená disco koule ale naznačuje, že se jeho prostor může hravě přeměnit na taneční parket. „Nemohl bych žít na místě, kde bych si nemohl s přáteli zatancovat,” říká Jeff. Neméně důležité ale pro oba také bylo, aby se v bytě dalo odpočívat a vytvářel tichý kontrapunkt k jejich rušnému pracovnímu životu. Timo je spoluzakladatelem značky pánského oblečení Timo Weiland a Jeff učí herní design na NYU.

Info ikona
Brooklynský loft
Mohlo by se vám líbit

Spousta rostlin i zajímavého umění

Věčně zelené pokojovky hrají v domácnosti tohoto kreativního páru důležitou roli. Najdeme je v celém dvoupatrovém bytě, místo si našly také na zábradlí schodiště vedoucího do patra. Tam s nimi v těsné blízkosti sousedí masivní kovová hvězda, která je dílem umělce Shantella Martina. K projektu byl přizván interiérový designér Gunnar Larson, který měl za úkol dosáhnout rovnováhy a všestrannosti interiéru. Byt se nachází v bývalé továrně postavené na konci 19. století. Cílem designéra bylo skloubit jedinečný prostor se stále se rozrůstajícími sbírkami obou majitelů. Jeff miluje deskové hry, Tim je zase nadšený DJ a jeho vinylové desky jsou uložené v regálu vyrobeném z instalatérského potrubí.

Galerie: Brooklynský loft
Mohlo by se vám líbit

Barev se nebojí

Klasika s moderním nádechem. To byla určující mantra tohoto projektu. „Každý den to tu miluji víc a víc,“ pochvaluje si spokojený Timo z pohovky v obývacím pokoji. Ta je zcela variabilní a volné polštáře je možné použít na sezení na zemi. Když jsou dole, vyspí se na pohovce pohodlně i dva lidé. Jídelní stůl s velikou plochou je ideální pro servírování občerstvení, praktický je také barový pult. Ložnice v patře stylově ladí se zbytkem interiéru. Také zde najdeme odhalené zdi, původní poštovní tašky slouží k třídění prádla. Klidná ložnice připomíná Timovu surfařskou minulost, protože se o dřevěnou komodu líně opírají jeho stará prkna. Pozornost zaujme také maxi závěsný lustr Noguchi, který připomíná cestu obou partnerů v roce 2017 do Japonska. V interiéru najdeme ještě celou řadu jejich osobních věcí, které vytváří z neutrálního prostředí ten pravý domov.

Zdroj: Design interiéru Gunnar Larson a foto Max Burkhalter, The Nordroom

Mohlo by se vám líbit