Krok za krokem k dokonalé čistotě
Nejprve se ujistěte, že je sporák zcela vychladlý. Sundejte z něj všechny odnímatelné části, jako jsou mřížky a kryty hořáků. Celý povrch varné desky nejprve otřete vlhkým hadříkem, abyste odstranili volné drobky a nečistoty. Poté přichází na řadu hlavní kouzlo. Celou plochu sporáku štědře posypte jedlou sodou. Soustřeďte se hlavně na místa s největším znečištěním. Do rozprašovače nalijte neředěný bílý ocet a povrch pokrytý sodou důkladně postříkejte. Okamžitě uvidíte, jak směs začne pěnit a šumět, to je chemická reakce, která aktivně narušuje a uvolňuje připečenou špínu. Nechte tuto směs působit alespoň 15 až 30 minut. U silnějšího znečištění můžete dobu klidně prodloužit. Po uplynutí času vezměte hadřík z mikrovlákna namočený v teplé vodě a krouživými pohyby začněte stírat uvolněné nečistoty. Pasta ze sody a octa působí jako jemný abrazivní prostředek, který pomůže vše odstranit bez poškrábání. Nakonec povrch několikrát otřete čistým vlhkým hadříkem, abyste odstranili veškeré zbytky, a vyleštěte do sucha.