Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Proměny

Renata s manželem chtěli do obývacího pokoje vnést víc barev

Info ikona
Renata s manželem chtěli do obývacího pokoje vnést víc barev

Její elán a nadšení do věcí by jí mohl leckdo závidět. Nebojí se změn, má hodně přátel, sporuje. Do rekonstrukce bytu u Prokopského údolí se pustila s designérkou Pavlou Kirschner, která ji nadchla předchozími projekty a bylo jí jasné, že společnými silami vnesou do interiéru ten správný vibe.

Terezie Benoni | 31. 10. 2023

Její elán a nadšení do věcí by jí mohl leckdo závidět. Právě se s manželem vrátili z dovolené: v kabrioletu projeli legendární Route 66. „Můj muž je o poznání spokojenější, když věci mají řád. Já jsem víc intuitivní a miluju změnu. Máme hodně přátel, sportujeme, jezdíme na wellness víkendy, a když jsme doma, užíváme si náš stosedmdesátimetrový byt co nejvíc. Bydlíme tu přes deset let, do Prokopského údolí je to odsud pár kroků a z velké terasy koukáme na vzrostlé stromy. O víkendech na ní snídáme, večer si dáme sklenku vína, a když je hezky, pozveme rodinu nebo kamarády na grilování. Prostě nejšťastnější jsme, když to u nás žije. Zároveň máme rádi zdravý životní styl a oba nás baví vařit. Pavlu jsme požádali, aby nám osvěžila obývák, vnesla sem víc barev a hlavně ‚nafoukla‘ kuchyni, abychom měli pohodlnější prostředí pro naši kulinařinu,“ vysvětluje Renata. „Manžel vymyslel projektor na stropě, takže si můžeme promítat filmy na protější stěnu. Tu jsme natřeli projekční barvou, která supluje promítací plátno. Televizi už osm let nemáme a vůbec se nám po ní nestýská. Naopak jsme se zamilovali do kožené hořčicové sedačky, která je mega pohodlná a zároveň ji bereme jako předěl mezi jídelnou a obývákem,“ říká Renata.

Galerie: Proměna obývacího pokoje a kuchyně
Mohlo by se vám líbit

Nebála se experimentů a interiér je díky tomu netuctový

„Renata chtěla původně nechat všechno na mě. Pak ale zjistila, že má o spoustě věcí tak jasnou představu, že ji se mnou potřebuje pořád sdílet, tudíž jsme vytvořily něco jako tandem, kde byl hlavním mottem kompromis. Výsledek je vlastně aritmetickým průměrem mezi námi dvěma. Spolupráce nám docela šlapala a velkým plusem bylo, že se klientka vyzná ve stylech a nebojí se experimentů: kývla třeba na moji představu, že každá barová židle bude jiná a světlo nad ostrůvek velmi netuctové, čímž jsme výsledný look kuchyně dotáhly k dokonalosti. Stejně odvážně se s manželem rozhodli vyměnit stará dřevěná okna na terasu za černá hliníková, čímž jsme sem vnesli i kapku industriálu a zároveň se tím vyřešil problém s vlhkostí a plísní. Navíc černý rám oken vypadá neskutečně dobře,“ vysvětluje proměnu designérka Pavla Kirschner.

Info ikona
Prostor před proměnou

Obývací prostor s kuchyní před proměnou.

CO VŠECHNO JEŠTĚ MĚLI V PLÁNU

„Máme v rukávu ještě spoustu dalších nápadů, které postupně realizujeme, respektive drobností, jež jsme nestačili dotáhnout. Třeba obývací pokoj není úplně kompletní, Renata si chce ještě přikoupit další doplňky a nový koberec, v čemž má moji plnou důvěru. Trochu mě mrzí, že jsem ji nepřesvědčila k pořízení originálních svítidel Formakami, to jsou takové nádherné velké lampiony z rýžového papíru, kultovní záležitost. Taky jsem navrhovala zakomponovat víc barev, které by zdůraznily kontrast s bílými stěnami, třeba v podobě samostatně stojící komody, krásného solitéru, ale Renata s manželem si na akcenty v interiéru prostě moc nepotrpí, tak jsem je nechtěla do ničeho tlačit. Žít tu budou oni, ne já. O to víc jsem šťastná za žlutě hořčicovou pohovku, na kterou souhlasně kývli, ta se dost povedla!“

JAK SE PROMĚNA LÍBÍ MAJITELCE

„Jsem sama sobě vděčná, že jsem oslovila právě Pavlu. Pomohla nám náš ospalý interiér rozhýbat, vnesla sem přesnou dávku bláznovství, které nám dělá radost a je pro nás tak akorát. Originální poetiku ryb a chaluh na stěně za stolem miluju! Doporučila nám i skvělého výrobce kuchyní a zázračně vyjednala i slevu, což bylo příjemné. Pavla nikdy nikoho do ničeho nenutí, jen navrhuje, případně s vámi hledá řešení a to je velice úlevné. Dá se s ní mluvit o všem, slovo ‚problém‘ nezná a rozhodně se ji vyplatí poslechnout. Bála jsem se třeba dát pohovku do prostoru, jak navrhovala, měla jsem zažité, že sedačka prostě stojí u zdi. Ale kdepak: takhle je to mnohem lepší, svobodnější! Přesvědčila mě i pro lehký bílý nátěr dubové kuchyně, já ji chtěla natřít víckrát. Takhle je ale hezky vidět kresba dřeva.“

TEXT: MIRKA VERNEROVÁ | FOTO: ROBERT TICHÝ

Mohlo by se vám líbit
Zdroj článku