A co s tou syrovátkou?
Ne, nevylévat. Syrovátka je plná bílkovin, vitamínů a minerálů. Můžete ji pít (chutná trochu jako jemně nakyslý nápoj), přidat do smoothie, použít na zadělání těsta nebo s ní zalít slepicím. A pokud máte psa? Ten ji zbožňuje. A proč to celé dělat, když tvaroh stojí dvacku? Protože domácí chutná úplně jinak. Je jemnější, plnější, můžete si ho dochutit podle sebe – s bylinkami, solí, česnekem, nebo na sladko s medem a ovocem. Navíc víte, co v něm je. Žádná zahušťovadla, škroby, konzervanty, žádné „éčka“. A taky – je to krásně uklidňující rituál. Stejně jako péct chleba nebo míchat domácí máslo. Dává to pocit, že si aspoň část věcí zvládnete zařídit sami. A to se v dnešní době počítá.