Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Chystáte se jako host na svatbu? Poradíme vám, kde koupit šaty

Svatební sezóna se kvapem blíží a možná i vám dorazila pozvánka na svatbu někoho z vaší rodiny či přátel. Vymyslet outfit na svatbu může někdy dát pěkně zabrat, proto pro vás máme tipy na mnoho krásných šatů nejrůznějších barev a střihů.

Eliška Vrbová | 3. 04. 2019

Barevné

Jarní sluneční paprsky k nošení zářivých barev přímo vybízí a pokud by nevěsta se ženichem neměli zrovna štěstí na hezké počasí, vy jim v šatech v barvách slunce den spolehlivě prozáříte. Můžete zvolit klasický střih koktejlek nebo midi šaty s kolovou sukní do půlky lýtek, případně úplně dlouhé šaty. Takové seženete i v korálové, barvě letošního roku. Najdete je třeba v nejnovější kolekci H&M Conscious Exclusive, která jde do prodeje v Nákupní galerii Myslbek a online na www.hm.com ve čtvrtek 11. dubna.

V barvách slunce

Květované

I když si Miranda Pristley z filmu Ďábel nosí Pradu myslí, že květiny na jaře nejsou nic originálního, my jim dáváme zelenou. Květinové vzory k jaru zkrátka patří a v aktuálních kolekcích je šatů s tímto motivem tolik, že u jedněch rozhodně nezůstaneme. Na svatbu se navíc tento něžný motiv hodí skvěle. Dlouhé i krátké šaty s květinovým vzorem seženete třeba v Orsay, Pietro Filipi či Karen Millen.

Věčné květy

Modré

Na svatbu můžete samozřejmě vyrazit i v jednobarevných modrých šatech. K těm se krásně hodí bílé lodičky se špičatou špičkou nebo černé páskové sandálky. U modré nešlápnete vedle ani s kombinací se stříbrnou. U šatů můžete vybrat odstín královsky modré nebo trochu světlejší blankytnou. My jsme se obzvlášť zamilovaly do jednoduše střižených plisovaných šatů z Max Mary.

Modrá je dobrá

Pastelové

Pastelové odstíny růžové či modré na svatbách hrají většinou hlavní roli, a to zejména u družiček. Někdy je pastelový odstín dokonce součástí předepsaného dresscodu. Šaty v těchto barvách pořídíte zejména v Orsay. Pokud byste ale přeci jen chtěla trochu vybočovat z davu, ale zároveň požadavek pastelové dodržet, doporučujeme červenorůžový plisovaný model s rukávy od značky Sportmax.

Jemné pastely

Vzorované

Ani svatebním outfitům se letos bezpochyby nevyhnou vzory nejrůznějšího druhu. Ty zvířecí jsou na svatbu pravděpodobně až moc extravagantní, i když samozřejmě vždy záleží na prostředí, stylu a požadavcích snoubenců. Můžete ale vsadit na osvědčené pruhy či puntíky nebo sáhnout po abstraktnějších vzorech, které najdete v kolekci H&M Conscious Exclusive.

Nepřehlédnutelné vzory