Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Další důvod, proč milovat Emmu Watson: „Nevypadám jako na titulkách magazínů. A je to v pořádku!“

Britská herečka Emma Watson je vzorem mnoha žen a snem mnoha mužů. Přesto se sama musela smířit s tím, že na profesionálních fotkách jí to sluší trochu jinak, než ve skutečnosti.

Ivona Šouralová | 15. 03. 2016

Emma Watson se v posledních letech stává ztělesněním ženské síly, feminismu a mladé vyzrálosti, to ale neznamená, že byla sama se sebou vždycky srovnaná. Stejně jako většina z nás si v pubertě prošla obdobím nejistoty, pochybností a nízkého sebevědomí, jen ona k tomu ještě navíc měla za sebou i před sebou objektivy fotografů a kameramanů, kteří sledovali každý její pohyb. 

V nedávném rozhovoru pro britský Esquire zcela otevřeně přiznala, že kolem dvacítky, tedy v době, kdy ji fanoušci začali registrovat jako velmi pohlednou ženu, to bylo nejhorší: „Když mi bylo jedenadvacet, byla jsem doslova prošpikovaná mindráky. Zjistila jsem třeba, že úplně nesnáším, když mě někdo jen tak fotí, hlavně přátelé v soukromí. Dokonce jsem se s nimi kvůli tomu i hádala. Jenže pak jsem si říkala, proč mě to vlastně tak popuzuje? Proč se cítím tak nejistá? A došlo mi, že dokonce ani já nejsem smířená s tím, že na těchto momentkách vůbec nevypadám jako na titulkách magazínů. Srovnání s tím, jak mi to sluší poté, co mě profesionálně nalíčí a „nastajlujou“, a s tím, jak vypadám normálně, je... Ale nemůžu to takhle brát! Jednou jsem si řekla, dopr... jestli já se cítím takhle – a to jsem člověk, který se objevuje na titulkách magazínů – jak se s tím asi vyrovnávají všichni ostatní? Je to neuvěřitelné. Úplně jsem musela v hlavě přepnout. Chyba vlastně není ve mně, chyba je v systému. Tak jo! I když to zní ironicky, až po tomhle  prozření jsem se začala cítit krásnější a sebevědomější, už v sobě nenosím tu úzkost jako dřív.“

A takhle to Emmě sluší při focení...

giphy

ČTĚTE TAKÉ: Jennifer Garner poprvé o rozvodu s Benem Affleckem. Její upřímná zpověď vhání slzy do očí!