Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Giambattista Valli vytvoří novou designérskou kolekci pro H&M

Módní značka H&M už tradičně spolupracuje se světovými návrháři na svých limitovaných designérských kolekcích. Letos tvůrcem této kolekce bude italský návrhář Giambattista Valli. Ve vybraných světových metropolích je několik kousků k dispozici už nyní, po celém světě půjde H&M x Giambattista Valli do prodeje 7. listopadu.

Eliška Vrbová | 30. 05. 2019

Na filmovém festivalu v Cannes se po červeném koberci v šatech od Giambattisty Valliho prošly Kendall Jenner, Chris Lee, Chiara Ferragni či Bianca Bardolini. Návrhář společně s kreativní ředitelkou H&M Ann-Sofií Johansson oznámil spolupráci na exkluzivní designérské kolekci pro H&M.

„Jsem z této spolupráce nadšený! Společnost H&M mi dala příležitost sdílet mou vizi stylu a oslavu krásy se širším publikem. Cílem této kolekce je pro mě podělit se o lásku ke kráse a vytvářet příběhy lásky po celém světě,“ říká Giambattista Valli.

Giambattista Valli narozený v Římě uvedl svou první kolekci v roce 2005 v Paříži. Jeho tvorba nyní zahrnuje kolekce haute couture, ready-to-wear i doplňky. Spolupráce s H&M je pro něj první svého druhu a taky příležitostí vytvořit svoji první pánskou kolekci vůbec.

„Máme obrovskou radost, že s námi spolupracuje Giambattista Valli. Je to bezesporu mistr haute couture s talentem na nezapomenutelné siluety. Mít možnost nabídnout jeho charakteristické modely našim zákazníkům je jako splněný sen. Nemůžeme se dočkat, jaké budou jejich reakce na tuto krásnou kolekci,“ přiznává kreativní ředitelka H&M Ann-Sofie Johansson.

Spolupráci H&M a Giambattisty Valliho okomentovala i světoznámá influencerka původem z Itálie Chiara Ferragni. „Giamba je můj velice blízký přítel a většinu outfitů na červený koberec jsem měla právě od něj. To je taky důvod, proč jsem z této spolupráce s H&M tak nadšená. Navíc možnost zúčastnit se gala amfAR v Cannes a vynést jednu z jeho krásných šatů z této nové kolekce je splněným snem jeho dlouholeté fanynky," směje se Chiara.

Právě tyto šaty, které v Cannes oblékly světoznámé hvězdy, jsou už nyní k dostání ve dvanácti vybraných prodejnách ve světových metropolích. Hlavní kolekce Giambattista Valli x H&M půjde do prodeje po celém světě 7. listopadu. V Česku si kolekci budete moci zakoupit ve flagship store H&M v Nákupní galerii Myslbek v Praze.

Kolekce Giambattista Valli x H&M představená v Cannes