Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Jak zvládnout den sv. Valentýna, když jste single?

Info ikona

I obyčejná cesta pro rohlíky se během Valentýna může zvrhnout v srdíčkovou stezku, během které na vás v obchodech budou vykukovat bonboniéry ve tvaru srdce, růžová vína a muckající se plyšáci, a to vše za poslechu písně All you need is love.

Nalijme si čistého růžového vína. Ať už na den sv. Valentýna pohlížíte jakkoliv, rozhodně se mu nemůžete vyhnout. S přehledem si vás najde v alpském středisku a nemine vás ani na thajské pláži. Podobně jako každý komerční svátek si k vám cestičku vyšlape a obklopí vás svou růžovou aurou. Zamilovaní si jeho přítomnost pravděpodobně budou užívat, nezamilované rozčílí či alespoň znervózní. Co tedy dělat v případě, že patříte do druhé zmiňované skupiny? 

  1. Rande sám se sebou

Nečekejte na to, až vás někdo pozve na schůzku a raději si vyrazte na rande sami se sebou. Možná to zní jako bláznovství, ale kdy naposledy jste o sebe takto pečovali? Běžte do kina, klidně se pozvěte na fantastickou večeři nebo si pořiďte pěkný dárek. Láska má mnoho podob a určitě nám dáte za pravdu, že sebeláska je základ. I když se lidé většinou ostýchají vyrazit si do společnosti sami, mnohdy ocení, že konečně měli čas jenom na své myšlenky. Není náhodou, že "me time" se skloňuje ve všech pádech. 

Valentýn
  1. Přejte a bude vám přáno

Možná máte v čerstvé paměti těžký rozchod nebo si už ani nepamatujete, kdy naposledy jste cítili lásku, to ale neznamená, že ji nebudete přát ostatním lidem. Konec sebelitování a zahořklého závidění. Pokud se naučíte se svými myšlenkami pracovat a budete ostatním jejich lásku upřímně přát, pak sami uvidíte, že i vás brzy zasáhne šíp od Amorka. Chce to jenom trpělivě čekat a při čekání nezapomínat na to, že závist je jedna z nejhorších lidských vlastností.

  1. Cesta z města

I když jsme v úvodu zmiňovali, že před Valentýnem se nedá zcela skrýt, pár výjimek existuje. Především je naleznete daleko od civilizace. Co si vyrazit na prodloužený víkend na chatu, kde slovo wifi zní jako sci-fi? Právě tam se vám dostane vytouženého klidu od Valentýna a jediné srdíčko, které za dobu pobytu uvidíte, bude na starém hrníčku od babičky. 

A především berte Valentýna s rezervou. Rozhodně to není den, během kterého byste se měli hroutit nad stavem vašeho milostného života. A po vzoru legendární písně i my uznáváme, že láska je doopravdy všude kolem nás. Posíláme vám jednu expres vzdušnou pusu z redakce Marianne. ♥

ČTĚTE TAKÉ: Valentýnské dárky, které bychom nejraději darovaly samy sobě