Předpověď počasí straší, že bude celý víkend pršet? Připravte si v pátek večer sýrovou terinu, a sobotu zahajte dlouhou snídaní v županu. Přece nebudee někde moknout, že?

Postup:

250 g mascarpone
3 lžíce vlašských ořechů, vyloupaných a nasekaných na větší kousky
3 lžíce sušených švestek,
pokrájených
1 lžička medu
čerstvě mletý pepř
350 g gorgonzoly, pokrájené
na kousky

1) 150 g mascarpone promíchejte v misce s ořechy, švestkami, pepřem a medem. V druhé misce smíchejte zbytek mascarpone s gorgonzolou.
2) Formu vyložte potravinovou fólií tak, aby vám na stranách přečnívala. Na dno dejte vrstvu gorgonzolové směsi, na ni vrstvu ořechové směsi a na ni další vrstvu sýrové. Zakryjte přečnívající fólií a dejte na několik hodin do chladničky.
3) Před podáváním odkryjte horní část fólie a terinu opatrně vyklopte na prkénko.