Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

MÁRIA KOBELOVÁ: V módě se vše uvolňuje, upjatost jde stranou

Info ikona
Maria Kobelova

Sex, láska a euforie, to jsou hlavní zdroje inspirace designérky a šperkařky Márie Kobelové (29). Za kolekci Euphoria získala hlavní cenu v kategorii šperk na loňském Designbloku. Bez čeho nikdy nevychází ven a na jaký kousek má právě zálusk?

Eliška Vrbová | 17. 02. 2021

Co právě teď nejraději nosíte?

Podepsal se na mně karanténní život, takže dlouhé široké kalhoty s vysokým pasem. Dokonale tvarují postavu a nosím k nim huňatý černý kabátek doplněný botami Vagabond. Je to outfit, ve kterém se cítím pořád jako v peřince.

Jak byste tedy popsala svůj styl?

Přirozeně se vyvíjí, někdy překvapuji samu sebe. Hlavní je černá, ale barvy mě začínají hodně přitahovat jako magnet. Necíleně, postupem času se můj styl formuje směrem, který je mi blízký. Nesmrtelná černá v jednoduchých a tvarově příjemných střizích s odhalením kůže doplněná výrazným prvkem. Elegantní až sportovní, ale přesto hodně výrazný styl.

Jaké značky máte ráda?

Základem mého šatníku je pásek Cobra Belt a ledvinka Rudiment od Naut. Miluji barevný top Future active z kolekce The Feast Dominiky Kozákové a psaníčko od značky Kras. Mou úchylkou jsou boty Vagabond pro každé roční období. Zálusk mám i na tenisky ECCO Chunky Sneakers Limited v bílé nebo růžové barvě. Jinak mám moc ráda střihové řešení Hany Zárubové, Leedy, Laformely, Moniky Drápalové a taky barevnost Terezy Rosalie Kladošové.

A co šperky? Nosíte pouze ty své vlastní značky? 

Ano. Aktuálně mám nejradši náušnice Štěstí, jsou pohodlné na každý den, a navíc mi sedí k obličeji. Pak nosím prsteny z kolekce USUS a z kolekce Euphoria. 

Máte někoho jako designérský vzor?

Lucii Koldovou, Patricii Urquiolu a Karima Rashida.

Mají některé kousky ve vašem šatníku své příběhy?

Třeba outfit na Designblok, který jsem musela pořídit za 40 minut! A pak se mě celou dobu všichni ptali, kde jsem jednotlivé kousky sehnala. Byl to neuvěřitelně zajímavý pocit. 

Který trend vás momentálně nejvíc baví?

Krátké topy s jemným odhalením pasu. Nově mám jeden od ODIVI.

Co vás v módě v poslední době zaujalo?

Všechno se uvolňuje, upjatost jde stranou. Mám to moc ráda a zároveň se tomu směju – přesně tohle jsem si jako teenager přála! Na podobné outfity nemusíte mít nijak top postavu.

Bez čeho nevyjdete z domu?

Bez vůně Dior Hypnotic Poison, jsem jí věrná víc než deset let. A taky bez iPhonu a sluchátek.