Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Ohlédnutí za Designblokem. Co si přidáváme na náš podzimní wishlist?

Veletrh českého designu Designblok byl na nějakou dobu zřejmě poslední kulturní akcí, které jsme se mohli zúčastnit. Česká designérská scéna opět dokázala, že na ni skutečně můžeme být hrdí. My jsme se pochopitelně zamilovali hned do několika kolekcí šperků, šátků či kabelek, a tak vám přinášíme tipy na to, co nás na letošním Designbloku zaujalo nejvíce.

Eliška Vrbová | 14. 10. 2020

Slovenská designérka šperků Mária Kobelová získala na letošním Designbloku ocenění za nejlepší instalaci v kategorii šperk. V kolekci Euphoria se zabývá euforií, poukazuje na její jednotlivé druhy a zdůrazňuje jejich vzácnost. Euforie je součástí každého z nás a má mnoho podob. Právě tyto podoby jsou jednotlivými liniemi kolekce: život, láska, party a sex. Jednotlivé podoby euforie autorka zaznamenává v křivkách, objemu i tvarech šperků a prostřednictvím použitých kamenů. V linii život tak najdeme barevné kameny, v lásce čiré diamanty, v párty černé diamanty a v sexu český červený granát. 

Maria Kobelova - Euphoria

Jedna z kabelkových stálic české fashion scény, značka PBG, se tentokrát dala dohromady s blogerkou a fotografkou Nicole Kudělkovou. Na Designbloku PBG studio představilo kolekci v barvě Powder Rose, na které se Nicole podílela. Obsahuje kabelku Tote a psaníčko Purse, které se bude prodávat zvlášť a ve spojení s kabelkou Tote poslouží jako organizér. Kromě pudrově růžového odstínu designérky chystají kabelky i v šedé a černé variantě. Součástí kolekce je také hedvábný šátek ve dvou barevných variantách Scarf Light tones nebo Scarf Middle tones vytvořený dle designu Anny Schwitzer. Šátky se vyrábí ve francouzském Lyonu, tedy v místě s dlouholetou tradicí zpracování hedvábí.

PBG & Nicole Kudělková
Mohlo by se vám líbit

Euforické, živelné, něžné: 5 nových kolekcí od českých šperkařů

elle.cz

Značka 27JEWELRY na Designbloku představila kolekci šperků nazvanou LEHERTU. Česká šperkařka Lenka Kerlická, která za značkou 27JEWELRY stojí, použila při ruční výrobě originálního prstenu a náušnic speciální postup zpracování zlata pomocí metody ztraceného vosku. Při samotné produkci hrála velkou roli teplota, tlak, vstřik, ohyb a pomalé tuhnutí materiálu. Výsledkem jsou výrazné zlaté šperky doplněné o na míru broušené drahé kameny. Hlavním motivem kolekce je síla, která je uvnitř všeho a všech, teče, bublá, vře a dokáže i velkolepě explodovat. Instalaci šperkařka navíc doplnila o zrcadlo s nápisem "malá nevinná nápověda", kde se návštěvnice mohly vyfotit se svým vysněným šperkem. Protože, jak víme, Vánoce nejsou zase tak daleko, jak by se mohlo zdát.

 

27JEWELRY - LEHERTU

Souvislející články

Móda

<span>Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?</span>

Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?

Móda

<span>Hudební festival, nebo módní přehlídka? Nejlepší trendy z letošního ročníku Coachelly</span>

Hudební festival, nebo módní přehlídka? Nejlepší trendy z letošního ročníku Coachelly

Móda

<span>Nejkrásnější kabelky na telefon: Trendy módní doplněk, který ozdobí každý outfit a uvolní vám ruce </span>

Nejkrásnější kabelky na telefon: Trendy módní doplněk, který ozdobí každý outfit a uvolní vám ruce

Móda

<span> Trend léta 2024: Vrací se oblíbené kalhoty Audrey Hepburn a Marilyn Monroe</span>

Trend léta 2024: Vrací se oblíbené kalhoty Audrey Hepburn a Marilyn Monroe