Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Pudrově růžová je nejoblíbenější barva šatů na červeném koberci

Sezóna udělování filmových, televizních a hudebních cen nás sice čeká až po Vánocích, nicméně my už jsme vypátrali, kterou barvu nosí celebrity na červený koberec nejčastěji. Je to takzvaná "blush pink" neboli pudrově růžová.

Eliška Vrbová | 21. 11. 2018

Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Rita Ora či Winnie Harlow. Všechny tyto ženy vídáme na červeném koberci na každé velké události napříč Británií i Spojenými státy. Ony už moc dobře ví, jak to na červeném koberci chodí a také jaká barva se tam hodí nejvíce. Pro letošní rok je to rozhodně pudrově růžová, kterou oblékají nejen tyto čtyři zpěvačky, herečky a modelky, ale snad celý svět slavných.

Proč se najednou pudrově růžová a další podobné odstíny staly tak populární? Evokují totiž romantiku a něžnost, a dokonce i celebrity někdy chtějí být za princezny. Za pomoci Valentina, Diora či Gucciho není takové přání nesplnitelné. Rita Ora však místo toho, aby pátrala po ideálních šatech mezi novými kousky, sáhla do archivu jarní/letní kolekce Thierryho Muglera z roku 1997. Naproti tomu herečka Zoe Kazan, kterou známe například z romantické komedie Pěkně blbě, si oblékla doslova žvýkačkově růžové šaty od Valentina.

Na všechny růžové šaty se můžete podívat v galerii. Nechybí samozřejmě ani dostatek krajek, tylu, kamínků a zkrátka všeho, co jen trochu naznačuje romantický look.

Jen růžová to může být!