Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Silvestrovské pohoštění. Vsaďte na chutné a rychlé kanapky

Info ikona
Pohoštění

Kanapky místo klasických rohlíkových jednohubek. Toto je 5 receptů na nejrychlejší slavnostní občerstvení.

Dominika Bártová | 30. 12. 2018

Zkuste letos něco jiného než klasiku v podobě česnekové a tuňákové pomázánky na pokrájeném rohlíku. Sežeňte čerstvou francouzskou bagetu, žitný chléb, toast či krekry a inspirujte se našimi recepty nebo jen tím, co “dům dal”. Příprava vám zabere jen pár minut.

Krekry s brusinkami a kozím sýrem

Rozprostřete slané krekry (třeba Bake Rolls) na plech a na každý kousek položte trochu kozího sýra. Plech vložte do rozpálené trouby a pečte na 180°C – sýr na kanapkách nechejte chvíli mírně rozpéct. Nakonec dozdobte brusinkami, vlašskými ořechy a podávejte pokud možno ještě teplé. 

Kanapky s lososem

Plátkům chleba odkrojíme kůrku a rozkrojíme na čtvrtky. Uzeného lososa pokrájíme společně s citrónem na malé kousky a pokládáme na noček z majonézy. Nakonec dozdobíme kapary a několika kostičkami najemno nakrájené cibule. 

Krevetové kanapky

Orestujte krevety na rozehřátém olivovém oleji, osolte, opepřete a na závěr přidejte česnek a tymián. Bagetu pokrájejte na kolečka a namažte majonézou, obložte salátem a dozdobte parátkem s krevetou a půlkou cherry rajčátka. 

Roztomilé minisendviče

Zbyl vám doma ještě nějaký toastový chléb? Jestli ano, můžete si doma vytvořit lahodné minisendviče. Potřete plátek toastu majonézou, položte sýr, potřetete majonézou a přiklopte druhým plátkem. Opět potřete majonézou a položte na něj šunku. Zabalte sendvič do potravinové fólie a na několik hodin jej uložte do lednice. Poté malými tvořítky vykrajujte tvary, které máte nejraději. Srdíčka, obdélníky, trojúhelníky. Fantazii se meze nekladou…

Kanapky s avokádem a červenou řepou (fitness verze)

Rozmixujte oloupanou a uvařenou řepu s avokádem. Opepřete a dosolte dle vaší chuti. Okurku nakrájejte na silnější plátky, potřete směsí a dozdobte petrželkou a kouskem červené papriky. 

Přejeme vám dobrou chuť a vše nejlepší do nového roku!