Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Svatba

Bon Repos: 5 zajímavostí o zámku, kde se uskuteční Svatba Marianne

Snad každá malá holčička sní o svatbě na zámku. Některé z nás to nepřejde ani v dospělosti. Objevte místo, kde se sny stávají skutečností.

Veronika Hong | 16. 07. 2018

Když jsme vyhlašovali soutěž Svatba Marianne, věděli jsme, že se musí odehrávat na výjimečném místě. Někde, kde budeme moci splnit sen vítězného páru o pohádkové svatbě. Naše představy nás nemohly zavézt nikam jinak než na Zámek Bon Repos. Jedno z nejkrásnějších svatebních míst se nachází na okraji vesnice Čihadla, v obci Stará Lysá, 40km od Prahy.

Své ANO si zde 18.7. 2018 řeknou Klára Klasová a Jiří Pitel (výherci soutěže). Sledujte naše sociální sítě a buďte u toho!

Zde je 5 zajímavostí o zámku, kde se uskuteční Svatba Marianne.

1. Zvířecí obyvatelé

Při procházce můžete narazit na pyšné obyvatele zámecké zahrady. Paví samečci tu vystavují na odiv svá čarokrásná pera. A když budete mít štěstí, možná vám zapózují. 

Ke každému zámku patří koně a tady jich najdete několik. Společnost jim dělá roztomilý oslík. 

Zámecká fauna

2. Překvapivé ubytování

Bydlení na zámku nemusí být čistě jen v historickém stylu. Když se dovnitř vpustí důvtip a současný design, vznikne místo, které rozhodně nenudí. Najdete tu luxusní ubytování včetně novomanželského apartmá s moderní dvojitou vanou nebo pokoj s postelí, jejíž čelo i nohy tvoří logo McDonald (ano, ten fast food). Pro milovníky spaní na čerstvém vzduchu zámek nově nabízí tzv. "glamping" - luxusní forma stanování. Pokud ovšem trváte na historii, je tu pro vás i apartmán pro 4 osoby s dobovou koupelnou ve stylu 18.století.

Zámecké ubytování

3. Skvělé možnosti

Areál tvoří hned několik budov - Nový zámek, Starý zámek, Čínský pavilon a kaple Nejsvětější Trojice. Díky tomu zámek nabízí různé varianty, jak pojmout svůj velký den. Kromě toho zde najdete venkovní bazén a mnoho romantických zákoutí jako dělaných pro obřad, zábavu i relaxaci. Celý areál navíc skýtá naprosté soukromý, takže můžete oslavovat do ranních hodin. 

Perfektní prostory pro slavnostní příležitosti

4. Nejstarší obyvatel v širokém okolí

V zámecké zahradě se nachází nejstarší tis červený v obvodu Lysé nad Labem. Jako památný byl vyhlášen v roce 2003. Jedná se o strom z původních výsadeb přírodně krajinářského parku loveckého zámečku Bon Repos. Strom má více než 170 let, obvod jeho kmene je 190 cm a dosahuje do výšky přes 12 m. Celá dřevina je jedovatá.

bon repos
Památný tis, zámek Bon Repos, zdroj: m.taggmanager.cz

5. Vypůjčené jméno

Co má společného legendární pražské kino a zámek Bon Repos? Spojuje je Dismas Šlambor. Nic vám to neříká? Možná ho znáte pod pseudonymem Viktor Bonrepo. Tento český průkopník kinematografie otevřel 15. září 1907 první stálý pražský biograf. Ještě předtím se však živil jako kouzelník. A protože cítil, že jeho jméno není pro diváky přitažlivé, rozhodl si je změnit. Vypůjčil si ho právě od zámečku Bon Repos a přidal k němu křestní jméno Viktor.

bon repos
Viktor Ponrepo (*6.6. 1858  †4.12. 1926), zdroj: Wikipedia

 

Více o zámku na: www.zamekbonrepos.cz

 

ČTĚTE TAKÉ: SVATBA MARIANNE: Vybíráme svatební šaty