Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Zimní obutí. Máme tipy na ty nejstylovější páry bot ze zimních kolekcí

Info ikona
Zimní obuv

Teploty pomalu, ale jistě klesají a nejstudenější období v roce se blíží. V teplých botách si na nás ale ani ta nejtužší zima nepřijde! Už víte, v jaké obuvi strávíte následující měsíce? Budou to kozačky, šněrovací boty, nebo kotníkové na podpatku?

Eliška Vrbová | 18. 11. 2020

Jedním z nejvýraznějších trendů letošního podzimu jsou vysoké boty s masivní podrážkou, kterým se v angličtině říká jednoduše "boots". S touto siluetou bot přišla italská značka Bottega Veneta a její kreativní ředitel Daniel Lee a stala se natolik oblíbenou, že aktuálně tyto boty najdeme v nejrůznějších obměnách téměř v každém obchodě. Spoustu druhů masivních bot nabízí značka Vagabond, kterou koupíte třeba i na e-shopech Zalando, AboutYou nebo Zoot. Bílou variantu se zipem pořídíte u značky Gino Rossi v CCC, černobílé chelsea s traktorovou podrážkou najdete třeba u značky Tamaris.

Boots
Mohlo by se vám líbit

České spodní prádlo Corpus Lingerie: Ženskost, sebeláska a pohodlí

elle.cz

Bez klasických chelsea bot si nedokážeme podzim a zimu vůbec představit. Černé jsou spolehlivým základem šatníku a hodí se v podstatě k jakémukoliv outfitu, v obchodech ale narazíte i na hnědé, béžové nebo třeba khaki. S barevnými kotníkovými botami v elegantním stylu přišla značka Tamaris, kterou koupíte například na e-shopu Zoot. Chelsea boty v kovbojském stylu pořídíte u značky Gino Rossi v CCC, spoustu lesklých elegantních kousků najdete u značky Vagabond a espadrilkami proslavená značka Toms má v kolekci na podzim a zimu také několik zajímavých kotníkových modelů.

Kotníkové

Kozačky k zimě zkrátka patří a i u tohoto typu bot je trendy masivní podrážka. Takové pořídíte u Gino Rossi v CCC nebo u značky Tamaris. Pokud hledáte spíš elegantnější styl, rozhodně se vám zalíbí kousky od značky Kazar, která do kolekce zařadila například lesklý hnědý nebo semišový šedý model na podpatku. Kozačky z měkkého materiálu, které můžete vytáhnout až nad kolena, najdete například na e-shopu Deichmann, a to jak v klasické černé, tak i v červené variantě.

Kozačky

Vysoké šněrovací boty jsou dalším z hitů letošní zimy. Velmi trendy je světlý model v krémovém odstínu, který najdete třeba u značky Kazar nebo u značky Jenny Fairy v CCC. Nesmíme ale rozhodně zapomenout na kultovní martensky, které jsou do zimního počasí jako stvořené. Na e-shopu AboutYou je pořídíte v klasické černé variantě se žlutým lemováním, ale také ve vínové. Pro ty zimomřivější z nás začala značka Dr. Martens vyrábět i zateplené modely s huňatým kožíškem.

Šněrovací

Možná budete překvapená, ale ani v zimě nemusíte odkládat oblíbené tenisky. Značka Converse představila v kolekci na letošní zimu siluety klasických "chucků" obohacené o masivní traktorovou podrážku, takže v Converskách můžete klidně vyrazit i na hory. To samé platí o "skejťácké" značce Vans. U té letos v zimě najdeme zateplený, a dokonce nepromokavý model Sk8-Hi a UltraRange EXO Hi MTE v několika barevných provedeních.

Tenisky
Mohlo by se vám líbit

Kožený kabát se vrací. Poradíme, jak ho nosit

marianne.cz