Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

VEČERNÍ HOSTINA: Kuřecí špízy se zázvorem a limetkou

Grilování je jednou z největších letních radostí. Pojďme letos nezmeškat ani jeden večer, kdy si můžeme posedět venku! Na tento víkend můžete připravit třeba kuřecí špízy!

Ivona Šouralová | 23. 07. 2016
PŘÍPRAVA 15 MINUT + marinování 
PEČENÍ cca 15 minut 
PRO 6 OSOB 
VELMI SNADNÉ
 
6 kuřecích prsních řízků, nakrájených na větší kostky
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky sušeného zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
šťáva z jedné limetky + nakrájené řezy
z druhé limetky
čerstvě mletý pepř
sůl
4 červené cibule, oloupané a nakrájené na osminky
1 červená chilli paprička, nakrájená na tenká kolečka
vločky chilli dle chuti
čerstvý koriandr na posypání
oblíbené čatní a bagety k podávání
 
1. Den předem si smíchejte olej, zázvor, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, pepř a sůl a do této marinády naložte přes noc kuřecí maso.
2. Druhý den navlékejte kostky masa na špízové jehly střídavě s osminkami cibule. Ogrilujte ze všech stran.
3. Na talíři špízy posypte chilli papričkami, čerstvým koriandrem, vločkami chilli a limetkovými řezy 
a podávejte s bagetou a čatní. Dobře se hodí i náš mátový salát s granátovým jablkem.
 
Recept najdete ve speciálním vydání Marianne We Love Food (2015).