Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Proměny

Proměnila kuchyň s obývákem v harmonický interiér s nádechem východních kultur

Jindřiška Jindrová žije s manželem a dcerou Johankou ve vesnici s pohádkovým názvem Vlčí Důl. Právě tady si před šesti lety zařídili vlastní domek, který je nejen jejich domovem, ale i místem, kde se mladá maminka věnuje profesi osobnostní koučky a masérky.

Terezie Benoni | 20. 08. 2023

V hlavní místnosti domu, běžně sloužící k vaření či relaxu, tak probíhají také nejrůznější semináře s klienty. Obě tyto zóny však doteď byly i díky dělicí stěně a nábytku z tmavého masivu spíš temnou kobkou, ve které nebylo radno se příliš zdržovat. Nejvíc Jindřišce vadila barva kuchyňské linky, které se ale nechtěla jen tak vzdát, a tak dlouho koketovala s myšlenkou natřít dvířka nabílo. Dokud neoslovila designérku Pavlu Kirschner, která je s barvami jedna ruka, sama si na zásadní změny netroufala. Společně linku přetřely čtyřmi nátěry a původní oranžovou na zdech vystřídala světle růžová, která příjemně doplňuje zelený koberec. Spolu také vytřídily starý nábytek a obývák osvěžily pár zásahy.

Galerie: Efektní proměna obývacího pokoje
Mohlo by se vám líbit

Statek určený k demolici opravili tak, že dnes každému vyrazí dech

Stáří budovy v bývalých Sudetech odborníci odhadují na 200-250 let. Současní majitelé se rozhodli do rozsáhlé rekonstrukce, jejímž cílem bylo obnovit tuto ojedinělou ukázku venkovské lidové architektury v její co možná nejvíce autentické podobě.
marianne.cz

Místo na práci i meditaci

Velkou změnu udělal nový jídelní sůl a komoda, kterou rozsvítily dvířka ze světlého dřeva. Středobodem obývací části se nakonec stala nově přečalouněná a pohovka, nad níž se vyjímá obraz mandaly jako symbol rovnováhy. Designérka Pavla pomocí barev a vzorů dosáhla v interiéru harmonie, která přirozeně nabádá k odpočinku a meditaci. Zároveň se jí tu povedlo vytvořit i hravé a veselé prostředí pro malou divošku.

JINDŘIŠKA JINDROVÁ, MAJITELKA
„Podle mého by měl interiér odrážet osobnost a záliby člověka, který ho obývá, což tomuto domu přesně chybělo. Soulad, uspořádanost, světlo a pocit svobodného pohybu. Měli jsme velmi omezený rozpočet, ale i tak se nám díky barevným změnám a nekompromisnímu vytřídění nábytku podařilo vytvořit v tomto domě místo, kde se moji klienti budou cítit mnohem uvolněněji“.

PAVLA KIRSCHNER, INTERIÉROVÁ STYLISTKA
„S touhle proměnou jsme si poradili celkem rychle. Jindřiška chtěla hlavně pomoct se starou kuchyní, na kterou se sama bála jakkoli sáhnout. Vyhazovat ji nechtěla, věděla, že by stačil nátěr. Já se barev nebojím, a tak jsem jí doporučila vzít štětec a celou ji v několika vrstvách přemalovat bílým nátěrem. Je to obrovská změna a vynikl díky tomu nádherný obklad, který si Jindra nechala přivézt až z Maroka.“

TEXT: ZUZANA VESELÁ | FOTO: ROBERT TICHÝ

Mohlo by se vám líbit

Žijí zde už přes dvacet let, ale jejich podkrovní byt ani trochu nezestárnul

Ani po dlouhých letech bydlení se nemůžou nabažit velkorysého prostoru a výhledu. Klára s Ondřejem mají celou pražskou čtvrť jako na dlani, dělí je od ní jen zelená clona zarostlé terasy.
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Proměny
Nevzhledná umakartová koupelna volala po změně: Fascinující proměna ve světlý a vzdušný interiér 

Nevzhledná umakartová koupelna volala po změně: Fascinující proměna ve světlý a vzdušný interiér 

Proměny
Čtyřčlenná rodina, dvoupokojový byt: Proměnou obýváku vyřešili problém s místem

Čtyřčlenná rodina, dvoupokojový byt: Proměnou obýváku vyřešili problém s místem

Proměny
Efektní proměna kuchyně a chodby v pražském činžáku se špetkou kýče

Efektní proměna kuchyně a chodby v pražském činžáku se špetkou kýče

Proměny
Ivana a Vojtěch sice bydlí sami, ale stále je někdo navštěvuje: Proto potřebovali zbrusu novou kuchyň

Ivana a Vojtěch sice bydlí sami, ale stále je někdo navštěvuje: Proto potřebovali zbrusu novou kuchyň