Údržba pivovarských ležáckých sudů v plzeňském Prazdroji
Ležácké sudy ve sklepě
Bednářský mistr Josef Hrůza
Pivovarská smola je směs pryskyřice, parafínu a oleje
Špunty, kterými se uzavírají sudy
Smolu je potřeba rozehřát na teplotu 200°C
Plnění sudu smolou
Sud je potřeba před štorcováním dokonale uzavřít
Koulení sudů – štorcování
Odháčkovávání sudu po smolení
Sud nad vylévací jámou na smolu
Rozehřívání smoly
Utěsňovací dvířka sudu
Nalévání smoly do sudu
Dobová fotgrafie smolení sudů
Dobová fotografie smolení sudů
Prohlédněte si další galerie
- Nejkrásnější domov, jaký jsme kdy viděli: Dokonalá kombinace severského šarmu a moderní elegance
- Rok 2026 bude v interiérech přát barvám inspirovaných bobulemi. Berry Tones dodají hloubku a osobitost
- Nástěnný vánoční stromek z větví šetří místo a my víme, jak si ho jednoduše vyrobit
- Dům z roku 1980 byl láskou na první pohled. Řadovka s přezdívkou Kostka se mění spolu se svými majiteli
- Okouzlující byt v Benátkách, který může být váš. Poznejte kouzlo starobylé architektury i moderní komfort v prestižní čtvrti
79 Kč
79 Kč
84 Kč