Údržba pivovarských ležáckých sudů v plzeňském Prazdroji
Ležácké sudy ve sklepě
Bednářský mistr Josef Hrůza
Pivovarská smola je směs pryskyřice, parafínu a oleje
Špunty, kterými se uzavírají sudy
Smolu je potřeba rozehřát na teplotu 200°C
Plnění sudu smolou
Sud je potřeba před štorcováním dokonale uzavřít
Koulení sudů – štorcování
Odháčkovávání sudu po smolení
Sud nad vylévací jámou na smolu
Rozehřívání smoly
Utěsňovací dvířka sudu
Nalévání smoly do sudu
Dobová fotgrafie smolení sudů
Dobová fotografie smolení sudů
Prohlédněte si další galerie
- Vánoce 2025 v domě snů. Tomáš vytváří ve svém domově nejkrásnější výzdobu široko daleko
- Češi stále milují bílou, ale už se přestávají bát i větší extravagance. Co frčí v interiérech v roce 2025?
- Blýskněte se nejen na večírku! Trendem sváteční sezony jsou outfity zdobené cvočky a kamínky
- Vánoční stromeček 2025: Trendy výzdoba, barvy a inspirace pro letošní svátky
- Vánoční stromeček 2025: Jak ho vybrat a pečovat o něj, aby vydržel krásný co nejdéle
79 Kč
79 Kč
84 Kč