Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 knižních novinek, které vám zpříjemní podzim

Info ikona
Knihy

Opět jsme tu s naším výběrem knižních tipů. Tentokrát vám představíme pět knih, z toho čtyři napsaly české autorky. Troufneme si říct, že všechny je dobře znáte. A pokud ne, rádi vás s nimi seznámíme. Tak jdeme na to!

Karolína Peřinová | 13. 11. 2020

Jana Bernášková – Jak přežít svého muže

Herečka a teď už i spisovatelka Jana Bernášková je taková naše žena Marianne. V letošním roce jste ji mohli vidět na obálce květnové Marianne, kam nám společně s dcerou Justýnkou dala i rozhovor. V tu dobu už pilně pracovala na své knize s názvem Jak přežít svého muže. Příběh vypráví o mladé herečce Lucii, která se po mateřské dovolené snaží vrátit ke své herecké kariéře. Setkává se ale s běžnými strastmi svobodných matek a zamotává se do bláznivých situací při hledání lásky. Kolik mužů a žen musíme v životě přežít, než potkáme toho pravého?

Info ikona
Jak přežít svého muže kniha

Karin Krajčo Babinská – Hvězdy na cestě

Upozorňujeme, že od této knihy se nebudete moci odtrhnout. V minulosti stárnoucího slavného herce Igora a jeho dcery, úspěšné spisovatelky Vandy, se skrývá tragédie, která navždy změnila jejich životy. Po letech odcizení se setkávají na Krétě, aby tu splnili jedno poslední přání. Podaří se jim během společných dnů ustát řadu vypjatých situací a najít k sobě ztracenou cestu? Emotivní vyprávění o vině a odpuštění vás spolu s hrdiny dovede k jasnému poselství: Každý má svůj příběh, jen ho nikdy nevidíme celý..

Přečtěte si rozhovor s Karin Krajčo Babinskou o tom, jak kniha vznikala.

Info ikona
Karin Krajčo Babinská
Mohlo by se vám líbit

Tereza Salte – Karamelová džungle

Tereza Salte je autorkou blogu TerezaInOslo, podcastu V oblacích a její první knihy Šlehačková oblaka. Na svou prvotinu nyní navázala knihou Karamelová Džungle, kde pokračuje ve vyprávění o své životní cestě. Ta byla místy pěkně trnitá. Každý ten trn a rána osudu ale vždy autorku ještě víc posílily. Kniha je pro všechny, kteří věří (anebo se o tom chtějí ujistit), že vše se děje z nějakého důvodu a že stojí za to, jít si za svými sny.

Info ikona
Kniha Karamelová džungle

Karolína Fourová – Nejez blbě

A teď z trochu jiného soudku. Jak se píše na obálce, toto je jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. A to v případě, kdy jste zastánci zdravého životního stylu a zároveň vám něco na všech těch dietách, které právě frčí na Instagramu, nehraje. Autorka je odbornice na výživu a kvalitu potravin. Ve své knize vyvrací mýty nejen o extrémních výživových směrech, ale i o tucích, cukrech apod. a uvádí vše o vyvážené stravě na pravou míru. A to hezky srozumitelně. Kniha je pak doplněna i o skvělé recepty, které se vám do vašeho zdravého jídelníčku budou hodit.

Info ikona
Nejez Blbě

Delia Owensová – Kde zpívají raci

Román Kde zpívají raci je překrásnou ódou na přírodu, je příběhem opuštěné dospívající dívky, která se učí důvěřovat lidem, a je také líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem. Delia Owensová nám připomíná, že dětství nás všechny poznamená na celý život a že my všichni podléháme úžasným tajemstvím přírody.

Info ikona
Kde zpívají racci
Mohlo by se vám líbit