Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Autenticita nikdy nevyjde z módy. Seznamte se s @ParisiensInParis

Info ikona
Francouzska

Po autenticitě prahne celý svět. Dokazují to instagramové účty, které zachycují street style očima běžných lidí.

Nga Luongová | 12. 03. 2021

Světové týdny módy procházejí od minulého roku radikální změnou. Účast na přehlídkách není pouze pro exkluzivní hosty, ve first row můžete posedět i vy. Konec tradičních fashion weeků nepředstavuje definitivní konec streetstylových fotografií. Instagramový profil @ParisiensInParis se stal virální během krátké doby a oslovil více než 240 tisíc sledovatelů.

Čím si získal naši pozornost? Správci účtu chodí do soukromých zpráv fotografie Pařížanů a Pařížanek, kteří na ulici vynikají svým stylem, nefalšovaným negligé parisien. Většinou jsou zachyceni zezadu, ze strany nebo s rouškou, takže anonymita tu je více méně zachovaná. Inspirovat se nemusíte pouze od známých tváří, ale klidně od paní, která před pár dny seděla v Tulirejských zahradách.

Podobných profilů se založilo více, do projektu s totožným konceptem se zapojily desítky jiných měst – od New Yorku až po Prahu. Jestli si myslíte, stejně jako já, že Italové jsou velcí mistři nedbalé elegance, budou vás určitě bavit @RomansInRome nebo @MilaneseinMilan. A pokud se stále nemůžete nabažit krásných outfitů (ne)obyčejných lidí, za zmínku stojí profil @messynessychic, který se nese v podobném duchu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit

Módní značky prodávají životní styl. Umění nebo póza?

Vzhledem k tomu, že lidé kvůli pandemii tráví více času doma, poptávka po doplňcích do domácnosti výrazně vzrostla. Módní domy okamžitě zareagovaly na současnou situaci a do svého portfolia zařadily předměty každodenního života.
marianne.cz