Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Svatba bez bílé róby. 14 celebrit, které se vdávaly v barevných šatech

Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Julianne Moore nebo třeba Anne Hathaway jsou důkazem, že svatební šaty nemusí být nutně bílé. Inspirujte se růžovými, modrými, žlutými, ale i černými šaty, které ve svatební den oblékly nejslavnější ženy světa.

Eliška Vrbová | 13. 08. 2020

Emily Ratajkowski

Modelka a influencerka Emily Ratajkowski se vdávala ve skutečně netradičním outfitu. Namísto opulentní bílé róby oblékla hořčicový kalhotový kostým ze Zary a k němu černý klobouk se závojem. Za herce Sebastiana Bear-McClarda se vdala před dvěma lety v New Yorku.

Mandy Moore

O něco tradičnější outfit na svatbu oblékla popová zpěvačka a herečka Mandy Moore. Světle růžové šaty s vrstvenými volány jsou od americké značky Rodarte.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Agyness Deyn

V na první pohled klasických bílých šatech se vdávala modelka Agyness Deyn. Šaty jsou ale všechno jen ne obyčejné, pod bílou svrchní vrstvou se totiž ukrývá růžová saténová spodnička, se kterou krásně ladí blankytně modré boty na širokém podpatku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Gwen Stefani

Bílá róba s tmavě růžovým lemem, ve které se v roce 2002 vdávala zpěvačka Gwen Stefani, je jednou z nejslavnějších svatebních šatů mezi celebritami. Šaty jsou od návrháře Johna Galliana. Gwen se v nich vdávala za hudebníka Gavina Rossdalea, před čtyřmi lety se však bohužel rozvedli.

Info ikona
Gwen Stefani

Shenae Grimes

Hvězda seriálu 90210: Nová generace navazujícího na devadesátkovou klasiku Beverly Hills 90210 se v roce 2013 vdávala v šedočerné elegantní róbě od Very Wang.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Marilyn Monroe

Druhým manželem Marilyn Monroe byla baseballová hvězda Joe DiMaggio. Za něj se Marilyn vdávala v krátkých hnědých šatech doplněných sáčkem ve stejné barvě.

Info ikona
Marilyn Monroe

Victoria Beckham

Ano, Victoria si sice v roce 1999 brala Davida Beckhama v hedvábných šatech od Very Wang v barvě šampaňského. Ale všechny o mnoho více zaujaly jejich sladěné fialové outfity od Antonia Berardiho, které Beckhamovi oblékli na svatební hostinu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Elizabeth Taylor

Pokud mezi herečkami existovala rekordmanka v počtu manželství, pak to byla rozhodně Elizabeth Taylor. Vdala se celkem osmkrát, přičemž herce Richarda Burtona si vzala dokonce dvakrát! Na jejich první svatbu v roce 1964 si oblékla žluté šaty doplněné extravagantní květinovou čelenkou.

Info ikona
Elizabeth Taylor

Dita von Teese

Burleskní tanečnice Dita von Teese se v roce 2005 vdala za zpěváka Marilyna Mansona v těchto úchvatných fialových šatech od Vivienne Westwood. Róbu doplnila kloboučkem od Philipa Treacyho.

Info ikona
Dita von Teese

Julianne Moore

Minimalistické splývavé šaty od Prady doplněné zelenými sandálky měla na sobě oscarová herečka Julianne Moore, když si v roce 2003 brala svého nynějšího manžela režiséra Barta Freundlicha.

Info ikona
Julianne Moore

Anne Hathaway

Herečka Anne Hathaway na svou svatbu s hercem Adamem Shulmanem v roce 2012 oblékla krásnou světle růžovou róbu od Valentina.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

ČTĚTE TAKÉ: Češi a svatba: V kolika letech se bereme? A jaké datum volíme?

Jessica Biel

Růžové se držela i herečka Jessica Biel, která se také v roce 2012 vdala za zpěváka a herce Justina Timberlakea. Svatba se odehrála v italské Apulii a šaty byly od italského návrháře Giambattisty Valliho.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Wallis Simpson

Když britský král Eduard VIII. v roce 1936 po necelém roce vládnutí abdikoval, aby se mohl oženit s dvakrát rozvedenou Američankou Wallis Simpson, šlo o jeden z největších skandálů v moderní historii britské královské rodiny. Právě kvůli tomuto kroku se na trůn dostal Eduardův bratr Jiří VI. a po jeho smrti následně i nynější britská královna Alžběta II. Wallis Simpson se vdávala v modrých šatech značky Mainbocher, které návrhář vytvořil v barvě jejich očí, tedy v odstínu "Wallis blue".

Info ikona
Wallis Simpson

Jerry Hall

Bývalá partnerka Micka Jaggera, zpěváka Rolling Stones, se v roce 2016 vdala za britského mediálního magnáta Ruperta Murdocha. Měla na sobě světle modré šaty od Vivienne Westwood, které doplnila stříbrnými botami Roger Vivier a kabelkou Chanel. Družičky, kterými byly její dcery Lizzy a Georgia May Jaggerovy, oblékly rovněž šaty v modré barvě.

Info ikona
Jerry Hall

Související články

Móda

<span>Od průměrné holky k módní ikoně: Jak se změnil styl princezny Kate za posledních 20 let?</span>

Od průměrné holky k módní ikoně: Jak se změnil styl princezny Kate za posledních 20 let?

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Móda

<span>Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům</span>

Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům

Móda

<span>Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback</span>

Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback