Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Zlatými glóby ověnčené filmy a seriály, které si zaslouží vaši pozornost

Info ikona
I care a lot

Mezi vítězi Zlatých glóbů nalezneme i několik filmů a seriálů, které zaujmou českého diváka. Je libo exkurze do života britské královské rodiny? Nebo dáte přednost filmové lahůdce, ve které Rosamund Pike vychytrale okrádá staroušky?

JAKO V BAVLNCE

Soška za nejlepší ženský herecký výkon ve filmu po právu putovala k Rosamund Pike. O tom, že herečka umí ztvárnit pěknou potvoru, jsme se přesvědčili už ve snímku Zmizelá. Málokdo ale tušil, že Rosamund dokáže postavu potvory povýšit na herecké veledílo. Ve filmu Jako v bavlnce se představila v roli Marly Grayson, zákonné zástupkyně seniorů, která své svěřené ovečky bez lítosti či strachu posílá do domovů důchodců. Inteligentní Marla následně přebírá moc nad jejich majetkem i penězi, a to legálním způsobem. Celý byznys se seniory by Marle šlapal jako hodinky, kdyby jednoho dne neposlala do domova seniorů matku mafiánského bosse. Jestli si myslíte, že uhrančivá Marla sundala nohu z plynu a nejnovějšího "seniorského úlovku" se vzdala, pak jste na omylu.

Mohlo by se vám líbit

Zlaté glóby 2021: Prohlédněte si nejkrásnější róby z virtuálního červeného koberce

Možná nás pandemie koronaviru ochudila o tradiční ceremoniál, který je s udílením Zlatých glóbů spojený, ale rozhodně nám nesebrala pohled na dechberoucí róby. Celebrity totiž vzaly věci pevně do svých rukou a na virtuální červený koberec se vyfikly ve velkém stylu.
marianne.cz

KORUNA

Seriálový hit Koruna patří k tomu nejlepšímu, co streamovací platforma Netflix stvořila. To potvrzuje také fakt, že získala čtyři Zlaté glóby. Opanovala nejen kategorii nejlepší seriál, ale uspěla také v kategoriích nejlepší ženský herecký výkon v seriálu, nejlepší mužský herecký výkon v seriálu a nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli seriálu. Jmenovitě se mohla radovat Emma Corrin, která ztvárnila princeznu Dianu, Josh O'Connor alias princ Charles a Gillian Anderson za roli Margaret Thatcherové.

O čem seriál je? Britská královská rodina se těší velké popularitě, a tak bylo jenom otázkou času, kdy vznikne seriál na motivy moderní britské historie. Scenárista Peter Morgan se tématu britské monarchie chopil úctyhodným způsobem, a tak světlo světa spatřil seriál s názvem Koruna. Nečekejte idealistický pohled na královskou rodinu, naopak se připravte na politické boje i vztahové zápletky, které britskou monarchii konstantně doprovázejí. Seriál má prozatím čtyři řady, ale vypadá to, že v nejbližší době se začne točit řada pátá. 

DUŠE

Říkal někdo, že animované pohádky jsou jenom pro děti? Nejlepší animovaný snímek Duše vám dokáže pravý opak. Hlavní hrdina Joe Gardner je milovník jazzu, který to zatím dotáhl na učitele hudební výchovy. Když už to vypadá, že Joe získá vysněnou práci v jazzovém klubu, udělá špatný krok a dostane se na Místo před Tím. V tomto fantastickém prostoru si duše osvojují dobré vlastnosti i manýry, a následně se vydávají na Zem. A protože Joe lpí na svém životě a nechce se ho za žádnou cenu vzdát, spojí se s duší číslo 22, a společně se vrátí na Zem. Tedy, v trošku jiném těle, než doufali.

DÁMSKÝ GAMBIT

Dvě sošky Zlatých glóbů patří seriálu Dámský gambit, který zabodoval coby nejlepší minisérie. Ocenění za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli minisérie si odnesla Anya Taylor-Joy, která si na virtuální červený koberec oblékla tmavě zelené šaty od francouzského módního domu Dior a šperky Tiffany. Další dechberoucí róby z Zlatých glóbů 2021 najdete zde.

O čem seriál je? Dámský gambit vznikl na základě románové předlohy Waltera Tevise a nutno dodat, že seriálová podoba mu doopravdy sluší. V hlavní roli se představila okouzlující Anya Taylor-Joy, která ztvárnila postavu nadané šachistky Beth Harmon. Seriál pojednává nejen o její šachistické kariéře, ale také osobních démonech, se kterými Beth (ne)bojuje. Pokud tedy hledáte seriál, který je napínavý, místy překvapivý a na konci silně dojemný, pak orodujeme za Dámský gambit!