Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

8 animovaných filmů pro děti, které baví i dospělé

Nikdy nejsme příliš staří na animované filmy.

Ačkoli své děti nadevše milujeme, odpoledne strávené v kině na dětském filmu není zcela podle našich představ. Občas se ale stane to, že se nám "animák" líbí víc než jim. Kolikrát totiž tvůrci myslí právě na rodiče a vloží do příběhu nějaký skrytý vtípek, který pochopí jen dospělí.

Zde je 8 animovaných filmů, které milují děti i dospělí.

1. Hledá se Nemo

Příběh o Klaunovi očkatém, který hledá svého ztraceného syna, očaroval v roce 2003 malé i velké díváky. I po deseti letech si dokážeme vzpomenout na adresu, kam byl Nemo unesen (PSherman, 42, Walabey, Sidney), všichni víme, že "když nevíš co, tak plav". Hlavně nezapomeňte, že "ryba je kámoš, né žrádlo".

Hledá se Nemo

2. Já, padouch

Přiznejte se, kolik z vás nemohlo odtrhnout oči od roztomilých mimoňů? Film o padouchovi, který si adoptoval rozkošné sirotky, aby mohl ukrást měsíc, byl takovým hitem, že se v Americe musela pořádat speciální večerní promítání pro dospělé, protože to chtěli také vidět. A nevíme jak vy, ale my díky filmu milujeme jednorožce!

Já, padouch

3. Shrek

Pozdější pokračování filmu už nebyla tak povedená. Přesto příběh o samotářském zlobrovi, který svou povahou i chováním připomíná nejednoho muže, pobavil miliony diváků po celém světě.

Shrek

4. Zataženo, občas trakaře

Nebylo by skvělé, kdybychom žili ve světe, kde prší jídlo?

Trakaře

5. Ledové království

Děti tento film milují. Dospělí ho do doby, než se jeho motivy začaly objevovat na oblečení, hračkách, školních aktovkách, penálech, talířkách, hrnečcích, snad i na toaletním papíru, prostě všude, ho milovali také. Teď si alespoň stále broukáme melodie z filmu, které jsou tak chytlavé, že se jich snad nezbavíme.

Frozen

6. Coco

Coco je film, při kterém se nejen pobavíte, ale i něco nového se dozvíte. Je o svátku, který se slaví v Mexiku a Latinské Americe. Jmenuje se Dia de Los Muertos neboli Den mrtvých a pokud se o něm také chcete dozvědet víc, rozhodně si film puste. Zatímco děti bude bavit příběhová linie o malém chlapci, který si chce splnit svůj sen, dospělé vezmou za srdce témata odpuštění, i touha po slávě, která je schopna jít přes mrtvoly, aby dosáhla svého.

Coco

7. Auta

A maminko, co je to ten "organickej" benzín a proč ten Volkswagen mluví tak pomalu? Aneb auto závislé na lehkých drogách, které skvěle nadaboval Jiří Macháček, pobavilo asi všechny dospělé. Jak to ale vysvětlit dětem?

Auta

8. Hotel Transylvánie

Toto je přesně ten film, který si děti užijí, ale nepochopí jeho humor. Za to dospělí moc dobře vědí, kdo byl Frankenstien nebo Dracula a z jejich "inside jokes" se popadají smíchy za břicho.

Transylvanie