List salátu, ředkvička, avokádo, piniové oříšky a meloun. Ideální doplněk ke grilovanému masu.
Dort nemusí vždy znamenat kalorickou bombu. Položte na sebe nakrájené trojhránky melounu a ozdobte je jahodami a lesním ovocem. Nahoru dejte trochu domácí šlehačky.
Zapomeňte na nachos a salsu! Meloun nakrájejte na tenké plátky a podávejte k nim dip ze zakysané smetany s trochou třtinového cukru.
Uhaste žízeň efektivně a zdravě. Na tento recept je nejlepší používat odšťavňovač, pokud jej nemáte, použijte mixér. Složení: 1 meloun, 1 okurka, 1 limetka (bez kůry a semínek), máta na ozdobení.
Máte doma kostičky od lega? Použijte je jako vykrajovátka a ozvláštněte svým dětem letní pochoutku.
Bez cukru, bez barviv a chutně. Potřebujete pouze meloun, kiwi, vodu a mixér. Všechny ingredience rozmixujte a vložte je do formičky na zmrzlinu. Jedno kiwi si dejte stranou a plátek z něj přidejte ke směsi. Formičky dejte na hodinu mrazit.
Kombinace sladkého melounu a slaného sýra je zážitkem pro milovníky netradičních chutí. Červený meloun nakrájejte na kostičky a smíchejte se sýrem feta, ozdobte mátou.
Italská klasika se v restauracích často podává jako předkrm. Meloun nakrájejte na kostičky a na ně umístěte prosciutto. Podávejte vychlazené jako jednohubky.
Smíchejte tři šálky vodního melounu, dvě lžíce limetkové šťávy, jednu lžíci jarní cibulky, půlku okurky a dvě lžíce papriček jalapeňos. Misku zakryjte potravinovou fólií a dejte na dvě hodiny odležet do lednice. Podle libosti dochuťte olivovým olejem, pepřem a solí.
Meloun smíchejte společně s pomerančovým džusem, ledem, perlivou vodou a růžovým vínem v mixéru. Množství jednotlivých ingrediencí regulujte dle chuti. Na ozdobení můžete použít mátu a papričky jalapeňos.