Přejít k hlavnímu obsahu
Promotion
Promotion
Promotion
Byt

Aby ušetřili potřebné metry, umístili ložnici do skleněného boxu

Info ikona
Aby ušetřili potřebné metry, umístili ložnici do skleněného boxu

Poněkud atypické řešení prostoru zvolili majitelé padesátimetrového bytu ve staré zástavbě. Rozhodli se umístit ložnici do jakéhosi boxu, aby zbytečně neubírali metry na úkor obývacího pokoje a kuchyně.

Promotion
Promotion
Terezie Benoni | 15. 09. 2021

Tento menší byt najdeme v domě postaveném už v roce 1939. Z doby vzniku zůstala zachovaná veliká okna a vysoké stropy, které alespoň opticky přidávají bytu na prostoru. Troje veliká okna osvětlují celý prostor, a právě díky nim se majitelé rozhodli pro atypické řešení prostoru. Ložnici neschovali za klasické stěny, ale oddělili ji od zbytku interiéru skleněnou příčkou. Potřebnou intimitu vytvoří zatažením těžkých závěsů, přes den může být místnost zcela otevřená a byt tak působí vzdušným dojmem.

Šatna se vyplatí

Rekonstrukce bytu proběhla od podlahy. Majitelé si vybrali novou kuchyň v šedém dekoru v klasickém skandinávském stylu a na pracovní plochu si nechali vyrobit desku z šedého mramoru. V kuchyňské části nechybí jídelní stůl a druhou polovinu tvoří posezení v obývací části. Již zmiňovaná ložnice ve skleněném boxu je zařízena jednoduše. Je zde vysoká čalouněná postel, praktické police na stěnách a malý čtenářský koutek. Důkladné rekonstrukce se dočkala také koupelna, která je dnes v černobílé kombinaci. Hned u vchodových dveří mohou majitelé zamířit do prostorné šatny schované za posuvnými dveřmi. Právě díky tomuto velkorysému úložnému prostoru nebylo nutné do interiéru umisťovat další komody či skříně a byt je tak vzdušný a působí mnohem větším dojmem.

Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion