Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Dům

Z bývalého skladu snový domov: Podívejte se na úžasnou rekonstrukci industriálního prostoru

Industriální budovu architekti Christopher Dyvik a Max Kahlen proměnili na úžasný rodinný dům. Otevřený prostor s velikými okny vytváří dokonalé kulisy pro pohodlný život.

Terezie Benoni | 25. 06. 2024

V Londýně s výhledem na starý hřbitov Paddington stálo opuštěné skladiště. Do jeho rekonstrukce se pustili architekti Christopher Dyvik a Max Kahlen a obytný prostor o velikosti téměř dvě stě metrů čtverečních přeměnili na rodinný dům. Industriální atmosféru se rozhodli zachovat, ale interiér zútulnili dřevěnými překližkami, velkými koberci a také pokojovkami. Hlavní obytný prostor je situovaný do prvního patra bývalého skladiště. Veliká okna po všech stranách udávají rytmus jednotlivých místností, které zde byly vytvořené. Dnes je tu pět pokojů oddělených jednoduchými příčkami

Galerie: Ze skladu rodinný dům

Čtěte také: Kateřina si za své ušetřené peníze pořídila maringotku a pustila se do

Už během studia se zamilovala do unikátního ubytování. Když našla ideální pozemek, bylo rozhodnuto. Pustí se do originální stavby, která nebude předražená, bude bezúdržbová a praktická.

Společný centrální prostor

Z přízemí vejdete do domu po schodišti, které je umístěné v centru budovy. Ocitnete se v hlavní obytné místnosti, která je koncipovaná jako obývací pokoj, jídelna a kuchyně dohromady. Středový pult je současně knihovnou, stolem i kuchyňskou linkou. Po obou stranách je pak rozmístěno pět ložnic. Po schodišti v centru budovy můžete jít ještě výš kde je pod střechou po obou stranách schované vestavěné patro. Na jedné straně slouží jako herna pro děti, na druhé je koncipované jako společná odpočinková místnost. Hlavní myšlenkou této rekontrukce bylo vytvořit natolik variabilní prostor, aby se jednotlivé místnosti daly otevřít a interiér byl propojený, ale také v případě potřeby soukromí jednoduše oddělit. Opuštěný sklad se tak díky šikovným architektům znovu probudil k životu, jen s pozměněným účelem. 

Čtěte také: Rekonstrukce třípodlažního rodinného domu v Jenštejnu: Černé prvky se prolínají celým interiérem

Třípodlažní rodinný dům volal po rekonstrukci, proto majitelé oslovili ateliér BekArch. Architekti z velké části zachovali dispozice a zvolili téměř monochromatické barevné provedení celého interiéru. Tmavé, v některých případech vysloveně černé prvky se prolínají celým interiérem. Jako páteř celého domu od přízemí po podkroví stoupá černé kovové schodiště.
Zdroj článku

Související články

Móda
Letní trendy 2024: Milované i nenáviděné kalhoty se vracejí. Poradíme vám, jaký typ si letos pořídit

Letní trendy 2024: Milované i nenáviděné kalhoty se vracejí. Poradíme vám, jaký typ si letos pořídit

Životní styl
Single cestování pro ženy: 5 nejbezpečnějších destinací, kde si užijete krásnou přírodu, kulturu i jídlo

Single cestování pro ženy: 5 nejbezpečnějších destinací, kde si užijete krásnou přírodu, kulturu i jídlo

Móda
Tanečnice Veronika Lálová radí: Jak nosit výrazné barvy a vzory během léta 2024

Tanečnice Veronika Lálová radí: Jak nosit výrazné barvy a vzory během léta 2024

Zábava
Kvíz: Herečka Tatiana Dyková slaví narozeniny. Zjistěte, jak dobře znáte její filmové role

Kvíz: Herečka Tatiana Dyková slaví narozeniny. Zjistěte, jak dobře znáte její filmové role