79 Kč
79 Kč
84 Kč
Umírněná konzumace červeného vína může přispět k lepšímu srdečnímu zdraví. Obsažené látky totiž mohou pomoci snížit riziko srdečních onemocnění tím, že chrání cévy před poškozením a zlepšují pružnost cévní stěny. Červené víno je také bohaté na antioxidanty, které chrání buňky před poškozením volnými radikály. Tyto látky mohou též pomoci snížit zánět v těle, což může přispět ke snížení rizika vzniku různých onemocnění, včetně určitých typů rakoviny a neurodegenerativních onemocnění.
Olivový olej nám spoustu stopových prvků, vitaminů i dalších prospěšných látek dokáže dodat, navíc se mnoho z nich z velké míry vstřebává do lidského těla, jak uvádějí zdroje. Studie publikovaná v časopise New England Journal of Medicine potvrdila, že pravidelná konzumace extra panenského olivového oleje může snížit riziko srdečních onemocnění. Olivový olej má přirozené laxativní účinky, které pomáhají při zažívání a usnadňují trávení. Užívejte jej i tehdy, když potřebujete rozproudit trávení. Podle výzkumu může olivový olej přispívat k lepší průchodnosti střev a působit preventivně proti zácpě. Lžička olivového oleje ráno na lačno pomáhá stimulovat produkci žluči, což zlepšuje trávení tuků a celkovou detoxikaci jater. To vše pomáhá udržovat pravidelné vyprazdňování a zdravé střevní prostředí, které je klíčové pro celkové zdraví.