Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Jak Taiwanci slaví Den otců? Na palubě letadla, které zdobí postavička Hello Kitty

Zatímco v evropských krajinách slavíme Den otců poměrně střídmě, Taiwanci nejsou žádní troškaři. V letošním roce taiwanská aerolinka navíc připravila jedinečnou akci, a to let z Taiwanu do Taiwanu, který byl speciálně vypraven pro tatínky a jejich potomky. Troufáme si tvrdit, že tento výlet ocenili nejen tátové, ale především jejich dcerky, neboť celý let, včetně letadla, byl laděn do tematiky Hello Kitty.

Jak jste oslavili se svým tatínkem letošní Den otců? Hádáme, že jste ho odměnili lahví vína, dobrou knihou nebo společnou večeří. Pokud byste ale žili na Taiwanu, Den otců by nepřipadal na třetí červnovou neděli, nýbrž na 8. srpna. A právě v tento den letecká společnost EVA Airways vypravila speciální let BR5288, který byl přímo stvořený pro velké i malé fanoušky japonské kreslené postavičky Hello Kitty. 

Cesta z Taiwanu do Taiwanu

Letadlo s potiskem Hello Kitty vzlétlo v sobotu z letiště Taipei Taoyuan a zhruba o tři hodiny později přistálo na stejném místě. I když by se mohlo zdát, že tato cesta - necesta byla zbytečná, pasažéři si mysleli opak. Někteří cestující uvedli, že tento krátký výlet uspokojil jejich touhu po cestování v době, kdy vzhledem k pandemii Covid-19 není jednoduché překročit hranice. "Svou dceru často beru na letiště a společně pozorujeme vzlety a přílety letadel. Nedávno se mě dcera zeptala, kdy poletíme společně, a tak jsem se rozhodl vyzkoušet tento let. Když jsem následně viděl její úsměv, věděl jsem, že to stálo za to," líčí své dojmy pasažér Lee pro web FocusTaiwan.

Info ikona
Hello Kitty

Letenka do ekonomické třídy vyšla cestující v přepočtu na 4 000 korun. Náročnější tatínkové a jejich dítka si za business třídu připlatili o necelou tisícovku navíc. Dohromady bylo na palubě 309 pasažérů, o jejichž chuťové pohárky se postaral michelinský kuchař Motokazu Nakamura. Zároveň se cestující mohli těšit z dárkového balíčku, který opět tematicky ladil k postavičce Hello Kitty. 

Falešné cestování jako nový trend?

Let BR5288 rozhodně nebyl prvním polo cestovatelským zážitkem. V červnu letošního roku se na taiwanském letišti Songshan konal falešný odlet. Během čtyř hodin se cestovatelé falešně odbavili, prošli bezpečnostní kontrolou a dokonce nastoupili do letadla. Na tom by pravděpodobně nebylo nic zvláštního, kdyby ovšem z daného letadla zase rychle nevystoupili zpátky na taiwanskou runway. Vypadá to, že i falešný pocit z cestování může mnohé lidi uspokojit. My ale stále dáváme přednost klasické dovolené. 

ČTĚTE TAKÉ: 8 pravidel, která musí královská rodina dodržovat při cestování

Související články

Zábava

<span>Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce</span>

Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce

Zábava

<span>KVÍZ: Jak by se vám vedlo v opakovacím testu z dějepisu pro 6. ročník ZŠ?</span>

KVÍZ: Jak by se vám vedlo v opakovacím testu z dějepisu pro 6. ročník ZŠ?

Zábava

<span>Láska v květnu: Exkluzivní měsíční výklad z karet pro všechna znamení zvěrokruhu</span>

Láska v květnu: Exkluzivní měsíční výklad z karet pro všechna znamení zvěrokruhu

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?