Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

Odborníci zvolili nejlepší pláže v Evropě! Jednu z nich máme za rohem

Info ikona

Letní dovolená je na spadnutí, a tak mnoho z nás přemýšlí, kam si spakuje svůj loďák. Pokud hledáte kompromis mezi bezpečným místem s nízkým počtem nakažených a exotickou dovolenou, pak pro vás máme dobrou zprávu! Odborníci z European Best Destination vybrali nejbezpečnější pláže Evropy, které rozhodně stojí za návštěvu.

Opalovací krém, časopis Marianne a sluneční brýle! Mnoho z nás touží po dovolené, během které si odpočineme, a zároveň vstřebáme potřebný vitamín D. Pokud jste se už rozloučili s myšlenkou na dovolenou u moře, pak jste pravděpodobně ještě nezaznamenali žebříček nejlepších pláží v Evropě. Za jeho sestavením stojí společnost European Best Destination

Přísné kategorie, jasní vítězové

Letošní léto poznamenala pandemie koronaviru. Málokomu se chce cestovat do krajin, které byly koronavirem silně zasažené, a zároveň se málokdo dokáže vzdát moře. Právě proto vznikl žebříček nejbezpečnějších pláží Evropy, který byl sestaven na základě přísných kritérií. Odborníci se například zajímali o počet nakažených v regionu, velikost pláže, statistiky nejbližších nemocnic či nabídku ubytování. Následně vytvořili žebříček deseti nejbezpečnějších pláží, které můžete v létě navštívit i vy!

ČTĚTE TAKÉ: I dovolená v Česku může být světová

1. Preveza - Řecko 

Všechny cesty letos vedou do Řecka, konkrétně do oblasti Preveza. Ta odborníky přesvědčila nejen rozsáhlými plážemi, ale také přísnými bezpečnostními opatřeními. Například filtry klimatizace se v hotelech mění po každém pobytu a vzdálenost mezi slunečníky činí čtyři metry. Zároveň Řecko patří mezi oblasti, které byly koronavirem zasaženy nejméně. Pokud ještě nemáte vybranou dovolenou, zkuste dát Preveze šanci! Uvidíte, že vás okouzlí nejen zmiňovanými plážemi, ale také dostupnými restauracemi, kavárnami a lehátky, která jsou letos zdarma k zapůjčení!

Preveza
Písečná pláž na ostrově Preveza.
Zdroj: GettyImages

2. Comporta - Portugalsko

Na pláži Comporta můžete někdy strávit hodiny a nepotkat ani živáčka. Pláž dlouhá 20 km proto po právu patří mezi nejbezpečnější, a zároveň nejkrásnější pláže Evropy. Samotná oblast Alentejo je jedním z regionů, které byly koronavirem zasaženy nejméně. Určitě je dobré vědět, že Portugalsko zavedlo štítky Safe and Clean. Při vybírání ubytování se tedy rozhodujte především na základě tohoto označení. 

Portugalsko
Na této portugalské pláži možná nikoho nepotkáte. 
Zdroj: GettyImages

3. Hel - Polsko

Oblast Baltu už několik let patří mezi vyhledávané letní destinace. Není divu, úchvatné pláže, bílý písek i zajímavá architektura dělá z Baltu ideální místo pro všechny, kteří chtějí zažít poklidnou dovolenou v Evropě. Vyrazte tedy do polského Gdaňsku, půjčte si auto, a vydejte se na poloostrov Hel. Tam na vás bude čekat 35 metrů dlouhá pláž, na které můžete jak lenošit, tak sportovat. Co si třeba půjčit kolo a vyrazit na projížďku poloostrovem? 

Hel
Balt je nový Jadran. 
​​​​​​​Zdroj: GettyImages

Žebříček deseti nejbezpečnějších pláží v Evropě:

1. Preveza - Řecko 

2. Comporta - Portugalsko

3. Hel - Polsko 

4. Porto Santo Beach - Portugalsko

5. Halikounas beach - Řecko

6. Ghajn Tuffieha Beach - Malta

7. Meia Praia - Portugalsko

8. Jurmala beach - Lotyšsko

9. Nida beach - Litva 

10. Binz Beach - Německo

Nemáte cestovatelského parťáka? Nevadí, přečtěte si 4 důvody, proč je úplně v pořádku cestovat po světě sama.

Titulka

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.