Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Minimalistické plavky. Máme tipy na ty nejstylovější kousky

Vzory a zdobení nejsou nic pro vás? Pokud milujete jednoduché siluety a nadčasové barvy a střihy, máme pro vás tipy na jednodílné i dvoudílné plavky od značek Circlle, COS a PLOVE, kde si rozhodně vybere každá minimalistická duše.

Eliška Vrbová | 29. 07. 2020

Ryze česká značka Circlle přichází s kolekcí From Ocean To Ocean, ve které najdete jednodílné i dvoudílné plavky z recyklovaných materiálů a vyrobené v etických a lokálních podmínkách. V Circlle zvolili materiál ECONYL, který je vytvořený z regenerovaných rybářských sítí a dalších textilních zbytků. Je jisté, že při výběru plavek má každá žena jiné nároky a potřeby, a proto Circlle přichází rovnou s pěticí střihů. Mia high waist verze spodního dílu plavek se skvěle hodí pro každou ženu, která se chce cítit pohodlně. Jejich vysoký střih zalichotí každé postavě a díky tomu jsou vhodné třeba i na surf a jiné vodní sporty. Vršek Bahari se zavazováním vzadu je střižen tak, aby se přizpůsobil všem velikostem a zároveň skvěle padl i k druhé, trochu odvážnější verzi spodní části plavek Daria ve vykrojeném střihu. Dalším v kolekci je vrchní díl plavek Bardot s vázáním na mašli vpředu. Ten se díky jednoduchému designu hodí prakticky ke všemu. Takto můžete kombinovat nejen barvy, ale i střihy všech plavek Circlle. Pro ty, kteří upřednostňují jednodílný a jednoduchý střih se pak hodí plavky Marina.

ČTĚTE TAKÉ: Stydíte se v plavkách? Tyto dvě influencerky vám ukážou, že nemáte důvod

Circlle

Nadčasové plavky, které rozhodně vydrží déle než jednu sezónu, to je nová kolekce od značky COS plná minimalistických tvarů v odstínech modré, oranžové, černé a khaki. Plavky jsou vyrobené z recyklovaného nylonu, který potřebuje méně energie a méně chemikálií než obyčejný nylon, a snižuje tím zátěž na přírodu a její omezené zdroje. Jednodílné plavky se dají nosit i ke kraťasům či sukni jako stylové body, dvoudílné plavky můžete mezi sebou libovolně kombinovat a vytvořit tak neotřelý styling.

COS

Pavlína Miklasová založila značku PLOVE před pěti lety a patří mezi hrstku českých návrhářů, kteří se věnují ryze autorským plavkám. PLOVE začalo jako školní projekt během studia na pražské UMPRUM pod vedením Liběny Rochové v ateliéru designu a obuvi a rychle se značka stala nedílnou součástí české designérské scény. Plavky a později i sandály z plavkoviny v sobě spojují funkčnost, vytříbenou estetiku a materiálový experiment. Letos přichází s barevnými novinkami. Elegantně sportovní plavky Basic s překříženými ramínky jsou nově i v sytě oranžové a jemné lila, nadčasový střih Candy zase ve žvýkačkově růžovém odstínu s mentolovými detaily. „Jednodílné plavky jsou čím dál oblíbenější, protože jsou pohodlné a zároveň sluší skoro každé ženě. K létu patří veselé barvy, které u těchto modelů chyběly. Vybrala jsem odstíny po létu přímo volající, i kdyby tento rok mělo být jen u lomu nebo rybníku v Čechách,“ vysvětluje designérka Pavlína Miklasová. Novinkou je také vylepšený materiál, který je odolnější vůči chlóru a opalovacím krémům. 

ČTĚTE TAKÉ: Vzhůru na plovárnu aneb Pět koupališť s prvorepublikovým nádechem

PLOVE

Souvislející články

Móda

<span>Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?</span>

Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?

Móda

<span>Hudební festival, nebo módní přehlídka? Nejlepší trendy z letošního ročníku Coachelly</span>

Hudební festival, nebo módní přehlídka? Nejlepší trendy z letošního ročníku Coachelly

Móda

<span>Nejkrásnější kabelky na telefon: Trendy módní doplněk, který ozdobí každý outfit a uvolní vám ruce </span>

Nejkrásnější kabelky na telefon: Trendy módní doplněk, který ozdobí každý outfit a uvolní vám ruce

Móda

<span> Trend léta 2024: Vrací se oblíbené kalhoty Audrey Hepburn a Marilyn Monroe</span>

Trend léta 2024: Vrací se oblíbené kalhoty Audrey Hepburn a Marilyn Monroe