Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Datlový salám

Pár dní před Vánoci je ideální doba na nepečené cukroví. Zkuste třeba datlový salám (a do zálohy si připravte salám skutečný, až budete všichni totálně přesyceni sladkostmi).

Redakce Marianne | 20. 12. 2014

Doba přípravy: 15 minut

150 g piškotů

100 g datlí, vypeckovaných

150 g hořké čokolády

100 g změklého másla

150 g moučkového cukru

2 vejce

50 g kakaa holandského typu

20 ml tuzemského rumu

strouhaný kokos na obalení

1) Piškoty dejte do mikrotenového sáčku (aby vám nelítaly všude kolem) a paličkou na maso nebo válečkem rozdrťte na kousky. Datle nakrájejte na malé kousky.

2) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni – tedy v malém hrnku, umístěném do většího hrnce s horkou vodou.

3) Máslo utřete do pěny s cukrem a vejci, pak přidejte rozpuštěnou čokoládu, kakao a rum a znovu vymíchejte dohladka. Pak vmíchejte i piškoty a datle.

4) Z tohoto těsta vytvořte dva válečky o průměru cca 5 cm, obalte je ve strouhaném kokosu, zabalte do alobalu a nechte ztuhnout v lednici (nejméně přes noc).