Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Fenyklovo-citronový salát

Fenykl je v regálech se zeleninou dost opomíjený. Škoda! Je totiž výtečný, výrazný a osvěžující. Ve Francii ho milují, a vědí proč!

Vůní připomíná pendrek, dá se dusit, zapékat, plnit, ale chutný je i za syrova. Pomůže od pocitu plného žaludku a nadýmání, posiluje imunitní systém a obsahuje vitamin C. Má čistící a detoxikační účinky. 

Vyzkoušejte salát, který rád připravuje i Jamie Oliver. Je svěží a netradiční, skvěle se hodí třeba k rybě nebo k exotickým – např. thajským či indickým – pokrmům.

Budete potřebovat: 

2 fenykly

4 řapíky celeru

1 citron v biokvalitě, nevoskovaný

svazek čerstvé máty

Z fenyklu odkrojte kořeny, rozkrojte a nastrouhejte na tenké plátky (nejlépe to jde v robotu), stejně tak řapíkatý celer a omytý citron (i se slupkou). Nakrájejte mátu a vše rukama promíchejte. Přidejte olivový olej, sůl a pepř a opět prohoďte rukama. 

Marianne je i na socialních sítích: Rozhovory s osobnostmi

Související články

Rodina a děti
Mami, fotbal už mě nebaví: Praktické tipy, jak zvládnout přechod talentovaného dítěte na nový sport

Mami, fotbal už mě nebaví: Praktické tipy, jak zvládnout přechod talentovaného dítěte na nový sport

Zábava
Dovolená v Lisabonu: Nechte se vtáhnout gastronomickými zážitky, historií i specifickou architekturou

Dovolená v Lisabonu: Nechte se vtáhnout gastronomickými zážitky, historií i specifickou architekturou

Životní styl
Jak přežít vedro ve městě: 8 praktických tipů, které vám zchladí hlavu i tělo

Jak přežít vedro ve městě: 8 praktických tipů, které vám zchladí hlavu i tělo

Dobrý nápad
Mrkev původně nebyla oranžová! Vychutnejte si tuhle zeleninu upravenou glazováním

Mrkev původně nebyla oranžová! Vychutnejte si tuhle zeleninu upravenou glazováním