Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Hospodská dršťková polévka

Pro někoho pochoutka, pro jiného jídlo, kterému se obloukem vyhýbá. Nicméně k české kuchyni patří, a nejen k ní. Vyhledávají ji labužníci po celém světě.

Redakce Marianne | 10. 02. 2013

Příprava podle našeho receptu vám zabere 20 minut, vařit pak budete další půl hodiny. Ingredience jsou uvedeny pro 4 porce.

 

Co budete potřebovat?

  • 1 velká cibule, nadrobno pokrájená
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 500 g předvařených hovězích drštěk, nakrájených na nudličky
  • 1,5 l vývaru z kostí nebo masa a kořenové zeleniny
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • špetka majoránky
  • mleté chilli podle chuti

 

Jak na to?

Na sádle zpěňte nakrájenou cibuli, zaprašte moukou a osmahněte na světlou jíšku. Postupně vmíchejte sladkou papriku. Když je jíška hladká, přidejte vývar a opět dobře rozmíchejte. Směs vařte nejméně 20 minut. Pak jsou na řadě uvařené dršťky, koření, drcený česnek a sůl. Ještě 10 minut vařte. Podávejte s pečivem a nejlépe také s vychlazeným pivem. Dobrou chuť.

Další recepty najdete na Apetitonline.cz.