Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Byt

Podkrovní byt zalitý sluncem ve světlých a zemitých tónech

Tento nově zrekonstruovaný stockholmský byt je vskutku pohádkový. Nechybí vzdušné otevřené společné prostory, veliká slunná terasa, ale také ložnice poskytující potřebný klid a soukromí.

Terezie Benoni | 27. 11. 2023

Velkorysý byt se nachází ve dvou patrech ve staré zástavbě nedaleko centra hlavního města Švédska. Byt má téměř sto šedesát metrů čtverečních, je zde 5 menších ložnic, veliké společné prostory, a především terasa s okouzlujícím výhledem. Zárukou vzdušného prostoru je dostatečné množství úložného nábytku a jeho vhodné umístění. V tomto bytě jsou veliké šatní skříně už ve vstupní hale. Díky jejich velkorysému objemu si jednotlivé místnosti vystačily pouze s komodami a menšími skříněmi.

Galerie: Podkrovní stockholmský byt
Mohlo by se vám líbit

Malý byt plný originálních řešení

Čtyřicetimetrový byt popírá pravidla o zařizování malých prostor. Majitelé se nebáli tmavé výmalby, ani tapet s výrazným vzorem. Jejich odvaha se jim vyplatila.
marianne.cz

Minimalismus a kožešiny

Hlavní obytný prostor je v prvním patře bytu a je zde obývací pokoj, jídelna a kuchyně. Celý interiér je laděný do světlých tónů od smetanové po béžovou. Téměř po celé šíři bytu jsou krásná dobová okna a za nimi veliká terasa. Protože je vskutku prostorná, je zde kromě posezení také gril a pohovka. Otevřená kuchyně je řešená minimalisticky, světlé skříňky doplňuje dřevěný jídelní nábytek.V prvním patře je ještě zrekonstruovaná koupelna a ložnice, která slouží především jako pokoj pro hosty. Nechybí zde potřebná skříň, ale také praktický pracovní kout. Do podkroví vejdete po velkém schodišti, které je široké a má příjemný sklon, takže se rodiče nemusí bát, když se na něj vydají menší děti. Jsou zde rovnou čtyři menší ložnice. Jeden z dětských pokojů má modrou výmalbu, druhý zase pruhované tapety. Poslední pokoj zatím rodině slouží jako místnost pro odkládání věcí.

 

Mohlo by se vám líbit

Surový betonový prostor slovenští architekti proměnili v útulný rodinný byt

Nejdříve očistili prostor od nánosů nevhodných úprav, poté odkryli železobetonový skelet. Vynikla tak funkcionalistická krása staré budovy Živnostenského domu. Pak už jen zbývalo dodat interiéru tu pravou domácí atmosféru.
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Byt
Byt s krásnou kuchyní, tradičním krbem, dřevěnými podlahami a kouzelným dětským pokojem

Byt s krásnou kuchyní, tradičním krbem, dřevěnými podlahami a kouzelným dětským pokojem

Byt
Fantastická proměna pražské garsonky sloužící k pronájmu: Za minimum nákladů se interiér zabarvil v duchu české trikolory

Fantastická proměna pražské garsonky sloužící k pronájmu: Za minimum nákladů se interiér zabarvil v duchu české trikolory

Byt
Pořídili ateliér slavných umělců a přetvořili ho na místo, kde chtějí s rodinou žít, tvořit i milovat

Pořídili ateliér slavných umělců a přetvořili ho na místo, kde chtějí s rodinou žít, tvořit i milovat

Byt
Dříve nebytové prostory v podkroví starého domu přestavěli na útulný domov pro mladou rodinu

Dříve nebytové prostory v podkroví starého domu přestavěli na útulný domov pro mladou rodinu