Pečení na víkend: Tvarohová bábovka
Nejoblíbenější recept na tvarohovou bábovku od paní Heleny Kamenické z Psár. Prý vydrží vláčná i několik dní. To se nám v redakci nikdy nepodaří otestovat, protože ji vždy sníme na posezení!
Náročnost: Velmi snadné
Porce: 15 kousků
Příprava: Do 20 minut
Doba pečení: 0:55
Ingredience:
- 160 g másla
- 250 g cukru
- 3–4 vejce
- 500 g tvarohu
- špetku soli
- 200 g dětské krupičky
- prášek do pečiva
- kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
- máslo a hrubou mouku na vymazání formy
- moučkový cukr na ozdobu
ČTĚTE TAKÉ: 20 receptů na dokonalé bábovky
Postup:
Troubu si předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny (práci si můžete usnadnit elektrickým šlehačem.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli, následne přidejte k pěně ze žloutků.
Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Vložte do trouby a pečte necelou hodinu. Na závěr po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
Za recept dekujeme www.apetitonline.cz