Přejít k hlavnímu obsahu
Životní styl

Pečení na víkend: Tvarohová bábovka

Info ikona
Tvarohovoá bábovka

Nejoblíbenější recept na tvarohovou bábovku od paní Heleny Kamenické z Psár. Prý vydrží vláčná i několik dní. To se nám v redakci nikdy nepodaří otestovat, protože ji vždy sníme na posezení!

Náročnost: Velmi snadné

Porce: 15 kousků

Příprava: Do 20 minut

Doba pečení: 0:55

Ingredience:

  • 160 g másla
  • 250 g cukru
  • 3–4 vejce
  • 500 g tvarohu
  • špetku soli
  • 200 g dětské krupičky
  • prášek do pečiva
  • kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
  • máslo a hrubou mouku na vymazání formy
  • moučkový cukr na ozdobu

ČTĚTE TAKÉ: 20 receptů na dokonalé bábovky

Postup:

Troubu si předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny (práci si můžete usnadnit elektrickým šlehačem.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli, následne přidejte k pěně ze žloutků.

Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.

Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Vložte do trouby a pečte necelou hodinu. Na závěr po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.

Za recept dekujeme www.apetitonline.cz

Logo Apetit