Recept: Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem
Ideální pro chvíle, kdy ještě budete v dubnu za kamny.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Zapékání: 0:15
Ingredience:
200 g očištěných špenátových listů (mohou být i baby)
125 g ricotty
2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu + k podávání
150–200 g brokolice, rozdělené na růžičky (může být i mražená, tu povařte na začátku o pár minut déle)
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g bramborových gnocchů
najemno nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
hrstka bazalkových lístků, natrhaných nahrubo
cca 20 g rozmixovaného celozrnného pečiva
čerstvé bylinky na ozdobení (nemusí být)
ČTĚTE TAKÉ: Recepty do hodiny na stole
Postup:
1 Troubu předehřejte na 200°C. Špenát přelijte v míse horkou vodou, nechte stát 1/2–2 minuty (podle toho, jestli máte baby, nebo obyčejný). Pak ho sceďte, osvěžte studenou vodou a nechte dobře okapat.
2 Pak rozmixujte najemno. Přidejte ricottu a 1 lžící parmazánu. Bude-li směs příliš hutná, nařeďte ji troškou vody.
3 Brokolici minutu povařte v rendlíku ve vroucí osolené vodě, vsypte gnocchi a vařte ještě 2 minuty, pak dobře sceďte. Vraťte do rendlíku, přidejte špenátovou ricottu, cit- ronovou kůru a bazalku a dobře promíchejte, podle potřeby lehce dosolte.
4 Přesuňte do zapékací mísy. Posypte strouhankou a zbývajícím parmazánem. Opepřete. Zapékejte cca 15 minut dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit dalším parmazánem a bylinkami.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.