Recept: Koláč s pórkem a kozím sýrem
Je to rychlé, není to drahé, vypadá to luxusně a mohou to i vegetariáni, co to je? Tenhle báječný slaný koláč!
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 0:30
Ingredience:
- 275–300g balení listového těsta, rozváleného na obdélník
- 500g pórku, omytého a nakrájeného na tenká kolečka
- 2 lžíce másla
- 4 snítky tymiánu, lístky otrhané
- 300ml smetany na vaření špetka strouhaného
- muškátového oříšku 3–4 vejce
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 125g váleček kozího sýra, polovina na plátky, polovina na kostičky
- 1 lžíce lískových oříšků, nasekaných nahrubo
ČTĚTE TAKÉ: 28 skvělých slaných receptů z listového těsta
1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Zapékací obdélníkovou formu (o velikosti 24x20cm) vyložte pečicím papírem. Vyložte jím těsto a asi 3cm od kraje naznačte nožem okraje. Zbylou plochu propíchejte vidličkou.
2 Mezitím v pánvi na másle opékejte pórek a polovinu ty- miánu asi 8 minut, až změkne. Dejte do mísy, promíchejte se smetanou, muškátovým oříškem a vejci, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte kozí sýr nakrájený na kostičky.
3 Náplň vlijte na těsto, posypte zbývajícím tymiánem, poklaďte kolečky sýra a posypte oříšky. Pečte 25–30 minut, až náplň zpevní a těsto bude zlatavé. Koláč můžete podávat samotný nebo třeba s rajčatovým salátem.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.