Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Pohankové palačinky s ovocem a zmrzlinou

Pohanková mouka má sytou, zajímavou barvu i chuť, která obzvlášť vynikne v těchto lahůdkových palačinkách. Doplňte je svou oblíbenou zmrzlinou a šťavnatým horkým ovocem, a máte dezert snů!

Anonymous | 2. 06. 2020

Počet porcí:

Doba přípravy: Do 30 minut  

Smažení: 0:15

Ingredience:

  • 500 g pohankové mouky (nabízejí prodejny zdravé výživy i supermarkety)
  • špetku soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • vodu na zadělání těsta
  • máslo na smažení palačinek 

Na ozdobu:

  • 500 g lesního ovoce (například maliny, může být i mražené)
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • oblíbenou zmrzlinu, například vanilkovou

ČTĚTE TAKÉ: Palačinky a lívance

Postup:

1. Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Pomalu přilévejte vodu a míchejte, aby vzniklo hustší, ale pořád ještě tekuté těsto.

2. Silnostěnnou pánvičku s rovným dnem postavte na oheň a rozehřejte. Potřete ji máslem (z kostky odkrojte kousek a zabalte ho do alobalu, aby se vám při potírání dobře držel – anebo máslo rozehřejte v rendlíku a pak roztírejte peroutkou nebo štětcem).

3. Naběračkou lijte na horkou pánvičku těsto a krouživým pohybem ho rozestřete; výsledkem by měly být tenké, stejnoměrné placičky. Osmažte je z obou stran dozlatova.

4. Ovoce vsypte spolu s cukrem do kastrůlku a prohřejte, aby se chutě spojily. Nechte směs krátce povařit – šťáva trochu zkaramelizuje.

5. Palačinky podávejte teplé s kopečkem zmrzliny, přelité horkou ovocnou omáčkou.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Související články

Životní styl
Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Životní styl
Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Životní styl
Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Životní styl
Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě

Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě