Recept proti jarní únavě: Cuketová polévka s rukolou
Kombinace cukety a rukoly je neobvyklá, ale moc dobrá. Když ještě přikousnete toustík s kozím sýrem, budete lapeni!
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření: 0:25
Ingredience:
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 lžíce olivového oleje nebo másla
1 střední moučná brambora (varný typ C), oloupaná a nakrájená na kostičky
4 střední cukety, nakrájené na kostičky nebo nastrouhané nahrubo
100g rukoly, nakrájené nahrubo + navíc na ozdobení
850ml zeleninového vývaru
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
panenský olivový olej na pokapání
8 tenkých plátků bagety
150g čerstvého kozího sýra
ČTĚTE TAKÉ: Svěží jídla proti jarní únavě
Postup:
1 Na oleji nebo másle zvolna opékejte cibuli 5–10 minut, až změkne. Přidejte bramboru a opékejte dalších 5 minut. Pak přidejte cuketu, potom rukolu a nakonec vlijte vývar. Osolte a opepřete.
2 Přiveďte k varu a vařte 5 minut, až cukety změknou. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
3 Polévku podávejte pokapanou panenským olivovým olejem a posypanou rukolou a pepřem. Doplňte opečenými plátky bagety s kozím sýrem.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.