Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept proti jarní únavě: Cuketová polévka s rukolou

Kombinace cukety a rukoly je neobvyklá, ale moc dobrá. Když ještě přikousnete toustík s kozím sýrem, budete lapeni!

Anonymous | 8. 04. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby 

Doba přípravy: Do 20 minut  

Vaření: 0:25

Ingredience:

1 cibule, nakrájená nadrobno

1 lžíce olivového oleje nebo másla

1 střední moučná brambora (varný typ C), oloupaná a nakrájená na kostičky

4 střední cukety, nakrájené na kostičky nebo nastrouhané nahrubo

100g rukoly, nakrájené nahrubo + navíc na ozdobení

850ml zeleninového vývaru

mořská sůl a čerstvě mletý pepř

panenský olivový olej na pokapání

8 tenkých plátků bagety

150g čerstvého kozího sýra 

ČTĚTE TAKÉ: Svěží jídla proti jarní únavě

Postup:

1 Na oleji nebo másle zvolna opékejte cibuli 5–10 minut, až změkne. Přidejte bramboru a opékejte dalších 5 minut. Pak přidejte cuketu, potom rukolu a nakonec vlijte vývar. Osolte a opepřete.

2 Přiveďte k varu a vařte 5 minut, až cukety změknou. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

3 Polévku podávejte pokapanou panenským olivovým olejem a posypanou rukolou a pepřem. Doplňte opečenými plátky bagety s kozím sýrem. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde