Rychlorecept: Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem
Školy jsou zavřené, děti doma a vy musíte zastoupit školní jídelnu? Potěšte děti rybími prsty, které tak milují. S tímto receptem budete mít oběd do hodiny na stole.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut + 10 minut odležení
Smažení: 0:15
Ingredience:
NA PRSTY
600 g filetů z tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kůže
sůl
50 g hladké mouky
100 g strouhanky panko
20 g strouhaného parmezánu
1/4 lžičky sladké mleté papriky
1 lžíce odrhnutých lístků oregana, nasekaných
2 vejce, rozmíchaná s troškou mléka
slunečnicový olej na smažení
klínky citronu k podávání
majonéza k podávání
NA HRÁŠEK
400 g mraženého hrášku
70 g másla
hrst lístků bazalky + další na ozdobení
1 lžička citronové kůry
sůl
ČTĚTE TAKÉ: Rychlé recepty do hodiny na stole
Postup:
1. Rybu osolte a nechte 10 minut odpočívat v ledničce, aby se maso zpevnilo. Pak filet nakrájejte na porce požadované velikosti. Mouku smíchejte s troškou soli. Strouhanku promíchejte s parmazánem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Kousky ryby obalte mouce, pak ve vejci a strouhance. V rendlíku rozpalte olej a smažte rybí prsty ve vyšší vrstvě oleje, dokud nejsou dozlatova a uvnitř hotové, ale ne vysušené. Vyndejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.
2. Hrášek vsypte do rendlíku, přilijte k němu 100ml vody a přidejte polovinu másla. Zakryté na mírném plameni vařte a občas zamíchejte, dokud není hrášek měkký. Přidejte bazalku a společně ponorným mixérem rozmixujte nahrubo, můžete i pomačkat šťouchadlem na brambory. Přidejte zbylé máslo, citronovou kůru, sůl a zamíchejte. Ozdobte bazalkou. Podávejte s klínky citronu a majonézou.
Za recept děkujeme www.apetitoline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.