Kvůli covidové pandemii jsme za poslední rok strávili doma více času než bychom si vůbec přáli. Nejenže jsme přišli o pravidelný přirozený pohyb, ale také jsme měli neustálý přístup k lednici. Nevíme jak na vás, ale na nás se tento životní styl podepsal, a proto si šéfredaktorka Monika Mudranincová pozvala nutriční terapeutku Anetu Sadílkovou, aby nám poradila, jak z toho ven.
Aneta působí ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, kde v rámci nutriční ambulance poskytuje individuální poradenství. „Mým cílem je pomoci pacientům nalézt cestu k udržitelnému stravovacímu režimu a zlepšení zdravotního stavu.“ A právě udržitelnému stravovacímu režimu se Aneta s Monikou v rozhovoru věnují. Jak předejít vlčímu hladu a přejídání? Jak se přestat jídlem odměňovat? A proč se vyhýbat moderním dietám, jejichž reklamy na náš útočí ze všech stran?